Objektspårning för granskningsloggar

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Syftet med objektspåret är att ge dig en kronologisk översikt över allt som har hänt med ett visst objekt i Quinyx, i ett försök att ge dig det sammanhang du behöver när du löser tvister eller frågor som rör personalplanering och närvaro.

Du kan komma åt spåret för ett givet objekt i den högra kolumnen i dina loggsökresultat.

I exemplet nedan, när du klickar på ikonen för en av raderna i sökresultaten visas spåret för det objektet.

Du kommer att märka att spåret för skift samlar data för:

• Skift
  • Skiftbokningar
  • Skiftbyten
  • Skiftavbokningar
  • Skifttilldelning på annan enhet

I det ovanstående exemplet visas hela spåret skapandet av skiftet längst ner, följt av begäran om skifttilldelning på en annan enhet och uppdateringen av skiftet när begäran godkändes.

I exemplet ovan visar den fullständiga spårningen åtgärden för att skapa ett skift längst ned, följt av begäran av skifttilldelningen på en en bortaenhet och skiftuppdateringen när begäran godkändes.

Några anteckningar om denna nya funktionalitet:

1. I toppen av panelen hittar du information som hjälper dig att identifiera vilket objekt du tittar på. Denna information speglar informationen i kolumnen för objekt i sökresultatstabellen för ett givet skift.
  2. När panelen för objektspårning visas, kommer den senaste åtgärden att visas först, följt av den näst senaste, och så vidare. Quinyx kommer att visa data för de senaste 90 dagarna från dagens datum; om hela historiken för ett visst skift sträcker sig längre än den perioden, kommer en knapp "Ladda 3 månader till" att visas. Genom att klicka på knappen laddas data för tre ytterligare månader tillbaka i tiden. Om det finns mer data att hämta kommer knappen att visas igen när den ytterligare datan har laddats. Syftet med detta beteende är att förhindra betydande prestandaproblem.
  1. Eftersom all skiftrelaterad data loggades i de nuvarande granskningssloggarna endast från och med 2023-12-27 och framåt, kommer en ansvarsfriskrivning att visas när du granskar spåret av ett skift vars skapande ägde rum före det datumet, som en påminnelse om att det kan vara så att spåret inte visar all relevant data för att ge dig en fullständig översikt över det aktuella skiftet.
  1. Eftersom loggningen av skiftdata i de nuvarande granskningsloggarna började den 2023-06-07, kommer en ansvarsfriskrivning att visas i fall där du granskar spåret av ett skift vars skapande ägde rum före det datumet eftersom data före det datumet endast kan nås av Quinyx supportteam.
  1. I ett försök att förbättra läsbarheten av spåret för objektet har det nu färgkodning för att hjälpa dig att skilja mellan olika typer av åtgärder. De olika åtgärderna är färgkodade enligt följande.
  1. En särskild anteckning om skift vars objektspår innehåller åtgärder för skifttilldelning på bortaenheter: om du inte har behörighet att få åtkomst till skiftloggar för den (borta)enhet på vilken det aktuella skiftet schemalades, kommer du att få följande felmeddelande när du försöker få åtkomst till det aktuella spåret: "Du har inte relevanta behörigheter i de relevanta grupperna för att se historiken för detta objekt. Kontakta din Quinyx-kontakt för mer information."
Vi är glada att meddela att, på grund av frekventa återkopplingar om detta ämne, kommer du att kunna komma åt denna spår direkt från skiften i schemat i en kommande version!