Version 0179

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Utgivningsdatum 7-8 februari 2024

Observera att Quinyx version 0179, som ursprungligen skulle ha släppts den 7 februari 2024, senarelades för att möjliggöra ytterligare kvalitetssäkring. Det nya beräknade lanseringsdatumet är den 8 februari 2024.
Frontline Portal version 0179 kommer att släppas som planerat den 7 februari 2024.

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en sammanfattning på hög nivå?

Quinyx web app Version 0179

Ny funktionalitet

• Inget för tillfället.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Standardvisningsgruppindikator i Variabler-panelen: Vi förbättrar Variabler-panelen genom att lägga till en indikator för standardvisningsgrupper som Kostnader, Timmar och Optimal bemanning under Arbete, vilket förbättrar synlighet och organisering.
  • Definiera anpassade heltidsarbetstider för varje arbetsdag i veckan: Vår senaste uppdatering introducerar anpassningsbara heltidsarbetstider för varje dag, vilket anpassar sig till anställdas kontraktsmässiga arbetstider för att undvika konflikter med övertid och frånvaroplanering i Quinyx.
  • In-app-meddelande om grundschema: Chefer kommer nu att få ett in-app-meddelande när grundschemautrullningen är klar, vilket effektiviserar kommunikationen inom chefens portal.
  • Möjlighet att stänga av meddelanden om publicerade scheman: Användare har nu möjlighet att stänga av notifikationer för publicerade scheman, vilket säkerställer att anställda bara får aviseringar om så önskas och ger ökad kontroll över kommunikationen.
  • SSO-leverantörsuppdatering: SSO-leverantörer kommer att bortse från Quinyx lösenordsförnyelseblockering och låta autentiserade användare logga in på Quinyx.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra felkorrigeringar i denna version. Om du vill ha mer information, klicka här.

Viktig information

• Intresseanmälan - vi har beslutat att förlänga slutdatumet till slutet av Q1 2024, specifikt till den 31 mars 2024. Läs mer om detta beslut nedan.
  • Quinyx har beslutat att stödet för den gamla SSO-konfigurationen (Classic och Mobile) kommer att tas bort under 2024.

Frontline Portal Version 0179

Ny funktionalitet

• Ingen för närvarande.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Ingen för närvarande.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra felkorrigeringar i denna version. Om du vill ha mer information, klicka här.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Ingen för närvarande.

Viktig information

Uppdatering! Funktionalitet för intresseanmälan

Efter noggrant övervägande och med insikt om att slutet av året och semestertiden innebär utmaningar för våra kunder att uppfylla den ursprungliga tidsplanen, har vi beslutat att inte fortsätta med den tidigare kommunicerade planen att avsluta funktionaliteten för intresseanmälan (NOI) i december 2023.

Istället har vi beslutat att förlänga slutdatumet för NOI till slutet av Q1 2024, specifikt till den 31 mars 2024.

Under denna förlängda period uppmanar vi alla våra kunder att övergå till att använda funktionaliteten för Tillgänglighet. Tillgänglighet är en mer användarvänlig funktion som passar för en bredare användning jämfört med intresseanmälan. Några anmärkningsvärda funktioner i tillgänglighetsfunktionaliteten inkluderar möjligheten att konvertera en tillgänglighetspost till ett skift i Schemavyn av Quinyx webbapp. Dessutom stöder Quinyx avdelningar med tillgänglighet och flerval av både enheter och avdelningar vid skapande av tillgänglighet som användare. Användare kan se, skapa, redigera och ta bort sina egna tillgänglighetstimmar med hjälp av våra mobilappar.

Vi uppskattar er förståelse och samarbete under denna övergångsperiod. Om ni har några frågor eller behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta vårt supportteam.

Livslängden av Classic och Mobile SSO upphör senast den 31 mars 2024

Quinyx har beslutat att stödet för den gamla SSO-konfigurationen (Classic och Mobile) kommer att tas bort under 2024.

Nya konfigurationer är redan tillgängliga i Chefsportalen och du kommer nu bara behöva en konfiguration för alla Quinyx-applikationer. Vi rekommenderar att kunder som fortfarande använder den gamla konfigurationen börjar planera för att sätta upp den nya konfigurationen.

Den nya konfigurationsleverantören stöder antingen SAML 2 eller OPEN ID-standarder.

Du kan hitta information om hur användare loggar in med mobilapparna med den nya SSO-konfigurationen här.

Quinyx webbapp Version 0179

Releasedatum 8 februari 2024

Ny funktionalitet

Ingen för närvarande.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Standardvisningsgruppsindikator i Variabler-panelen

För de standardvariabler som automatiskt läggs till i standardvisningsgrupper, som Kostnader och Timmar, samt de Optimala Bemanningsvariablerna som läggs till i standardvisningsgruppen Arbete så lägger vi till en liten men betydelsefull komponentindikator i inmatningen Synlighet på panelen Variabler, som kommer att representera dessa standardvisningsgrupper. Detta kommer att hjälpa alla användare genom att ge information om en variabel redan är en del av någon standardvisningsgrupp.

Definiera anpassad heltidsarbetstid fördelat för varje arbetsdag i veckan

Med denna release släpper vi den första delen av vår större initiativ som syftar till att säkerställa en mer korrekt återspegling av anställdas nominella timfördelning som anges i deras anställningsavtal, bättre stödja Quinyx övertid, mertid, eller minustidmetoder, och längd av frånvaroskift skapade med hjälp av frånvaroscheman. Det är vanligt förekommande främst på några av våra marknader, såsom Tyskland och Nederländerna, att en anställds kontrakt stipulerar att de ska arbeta ett visst antal timmar på en specifik delmängd av veckodagar; denna nya funktion kommer att vara värdefull främst för er som verkar under sådana begränsningar.

Det underliggande affärsbehovet vi möjliggör med denna release är att alla chefer/superanvändare med tillgång till anställdas personliga avtal/avtalsmallar kommer att kunna specificera anpassad heltidsarbetstid fördelat för varje arbetsdag i veckan som anges i de kontrakt som anställda undertecknar när de ansluter sig till företaget.

Hur konfigurerar jag denna nya inställning?

Avtalsmallar/personliga avtal kommer att få en ny rullgardinsmeny inuti avsnittet Arbetstimmar och perioder. I denna rullgardinsmeny kan du definiera heltidsarbetstider som är anpassade för varje arbetsdag i veckan genom att välja rullgardinsalternativet Heltidsarbetstider anpassade för varje arbetsdag i veckan. När detta alternativ är valt visas en lista över veckodagar med checkrutor. I den listan kan du välja vilken veckodag som ska betraktas som en arbetsdag enligt avtalet. När checkrutan är markerad kan du sedan ange de avtalade arbetstimmarna för den dagen.

I botten av listan ger vi en sammanfattning av heltidsarbetstimmarna och totalt antal arbetsdagar per vecka.

Hur påverkar anställningsgraden de timmar jag har lagt till på arbetsdagarna?

Den anställdes anställningsgrad kommer att tillämpas på de definierade timmarna på arbetsdagarna i veckan.

Exempel:

Om, i bilden ovan, heltidsarbetstimmarna på måndag är 8 timmar och anställningsgraden är 50%, skulle den anställde ha 4 förväntade nominella timmar på måndag.

Vad är det maximala antalet timmar jag kan lägga till på en dag?

Det är inte möjligt att lägga till mer än 24 timmar på en arbetsdag och avrundning är inställd på 2 decimaler.

Hur återspeglas mina konfigurerade timmar i de anställdas nyckeltal i Schemavyn?

• I den dagliga vyn
    • När du tittar på de anställdas nyckeltal i den dagliga vyn bör värdet för tilldelade nominella timmar för den dagen vara samma som värdet för timmar som definierats i avtalet för den anställde.
    • Till exempel, om den anställdes arbetsdagar som definierats i avtalet är måndag, onsdag och lördag med respektive timmar 8, 8, 5, då bör de tilldelade nominella timmarna vara 8, 8, 5 på måndag, onsdag och lördag när du tittar på de anställdas nyckeltal i den dagliga vyn. Alla andra dagar i veckan bör ha 0 som tilldelade värden för nominella timmar.

• I veckovyn
    • När du tittar på de anställdas nyckeltal i veckovyn bör värdet för nominella timmar den veckan vara summan av dagliga timmar för den veckan enligt avtalet för den anställde.
    • Till exempel, om den anställdes arbetsdagar som definierats i avtalet är måndag, onsdag och lördag med respektive timmar 8, 8, 5, då bör de tilldelade nominella timmarna vara 21 för den veckan när du tittar på de anställdas nyckeltal i veckovyn.

• I månadsvyn
    • När du tittar på anställdas nyckeltal i månadsvyn bör värdet för nominella timmar den månaden vara en sammanfattning av dagliga timmar för den månaden enligt avtalet för den anställda.
    • Till exempel, om en anställds arbetsdagar enligt avtalet är måndag, onsdag och lördag med respektive timmar 8, 8, 5, kommer sammanfattningen för hela månaden att bero på antalet måndagar, onsdagar och lördagar i den månaden.
  • I den anpassade vyn
    • När du tittar på anställdas nyckeltal i den anpassade vyn bör värdet för nominella timmar den månaden vara en sammanfattning av dagliga timmar för den anpassade vyn enligt avtalet för den anställda.
    • Till exempel, om en anställds arbetsdagar enligt avtalet är måndag, onsdag och lördag med respektive timmar 8, 8, 5, kommer sammanfattningen för den anpassade vyn att bero på antalet måndagar, onsdagar och lördagar i den anpassade vyn.

Kan min anställda faktiskt arbeta mer än de avtalade arbetsdagarna i veckan?

Ja, Quinyx kommer inte att blockera schemaläggningen av anställda på fler dagar än vad som är definierat i deras avtal. Beroende på konfigurerad övertidsmetod kommer anställda att kompenseras för dessa timmar.

Exempel:

Om en anställd har kontrakt på att arbeta 3 dagar den veckan, men faktiskt arbetar 4 dagar samt om du använder daglig övertidsberäkning kommer den 4:e dagen att betraktas som övertid. Om du använder vecko/månadsövertidsberäkning kommer systemet att titta på vecko/månadstimmar och anställda kommer att kompenseras baserat på dessa timmar.

Hur återspeglas mina konfigurerade timmar när jag lägger till frånvaro med ett frånvaroschema som har justering av nominella timmar?

Frånvaroscheman som har justeringar baserade på nominella timmar kommer alltid att beakta värdena för den anställdes arbetsdagar och timmar i veckan som är konfigurerade i den anställdes avtal under alternativet Heltidsarbete med anpassade timmar fördelade för varje arbetsdag i veckan. Om en anställds avtal är konfigurerat för att använda Heltidsarbete med anpassade timmar fördelade för varje arbetsdag i veckan, så är vår rekommendation är att frånvaroscheman konfigureras med alla veckodagar valda. Det finns ingen anledning att lägga till fasta dagar i frånvaroschemat eftersom Quinyx nu kommer att få den informationen från anställdens avtal.

När en chef lägger till en frånvaro med hjälp av ett frånvaroschema kommer frånvaroskift att läggas till på de arbetsdagar som är definierade i den anställdes avtal. Dessutom kommer Quinyx nu att ta hänsyn till om anställda redan har arbetat skift under den veckan och frånvaroskift kommer att läggas till på andra dagar som är definierade i avtalet.

Exempel:

1. En anställd har definierat arbetsdagar i veckan som måndag, onsdag och lördag med respektive timmar 8, 8, 5. Frånvaro med hjälp av ett frånvaroschema läggs till för hela veckan. Den anställde var inte schemalagd att arbeta den här veckan. Frånvaroskift genereras på måndag, onsdag och lördag med respektive timmar 8, 8, 5.
  2. En anställd har definierade arbetsdagar i veckan som måndag, onsdag och lördag med respektive timmar 8, 8, 5. Den anställde arbetade ett skift på måndag och blev sjuk. Frånvaro med hjälp av ett frånvaroschema läggs till för resten av veckan. Frånvaroskift genereras på onsdag och lördag med respektive timmar 8, 5. I det här exemplet tog Quinyx hänsyn till att den anställde redan hade arbetat 1 av 3 arbetsdagar som var definierade i den anställdes avtal.

Hur minskar vi de nominella timmarna för helgdagar för denna avtalskonfiguration?

Anställda med definierade arbetsdagar i veckan kommer att få en minskning av helgdagar beroende på den valda metoden för minskningen:

• Om du har en metod som använder en procentsats minskar den procentandelen av de nominella timmarna för den dagen (med denna typ av konfiguration gäller det endast för definierade arbetsdagar).
  • Om du har en metod som använder specificerade timmar minskar den dessa timmar oavsett om du är schemalagd att arbeta den dagen eller inte.
Grundschema-notifikation i appen

Fram till denna sprint fick en användare i adminportalen ett "notifikation skickades till angiven användare" när ett grundschema rullades ut. Detta tjänade syftet att vara transparent vid en tidpunkt då utrullningsprestandan ibland var mycket långsam, men prestandan för utrullning av grundschema har nu förbättrats avsevärt, vilket innebär att vi nu kan övergå till en mer användarvänlig lösning.

Framöver kommer användare av adminportalen att informeras genom ett in-app toastermeddelande när processen för utrullning av grundschema har slutförts. Vår avsikt är att adressera känslan av att bli överöst med irrelevanta e-postmeddelanden som många av er har rapporterat, samtidigt som vi lägger till detaljer som är relevanta för dig som chef.

Följande gäller:

1. Om din utrullning genererar en varning kommer vi att informera dig om det genom att använda en toaster. Denna toaster visas i några sekunder och försvinner sedan.

1. När du har vidtagit åtgärder för de varningar som uppstått och utrullningen har slutförts kommer du att bli meddelad om det. Observera att om du inte får några varningar vid utrullningen kommer du endast att se informationen som visas på bilden nedan, dvs. punkt 1 ovan inträffar endast om din utrullning faktiskt innehåller varningar.

1. Toastermeddelandet visas i den vy du för närvarande befinner dig i Quinyx, oavsett om det är Schema, Personer, Grundschema, etc.
  2. Till skillnad från det äldre meddelandet som skickades till användare, vilket tyvärr alltid var på engelska, kommer informationen i ovanstående toaster att återspegla dina språkinställningar.
  3. Observera att på grund av tekniska begränsningar:
    1. Det finns en fördröjning på upp till 30 sekunder från det att utrullningen faktiskt slutförs och toastermeddelandet visas.
    2. Om du navigerar från grundschemaöversikten till en annan vy och sedan kommer tillbaka och utrullningen ännu inte har slutförts så kommer toastern inte att visas när utrullningen är klar om du vid den tiden fortfarande är på grundschemaöversiktssidan.
    3. Om du använder Quinyx i två webbläsarfönster kommer toastermeddelandet bara att visas i det fönster där utrullningen startades.
    4. Om du loggar ut och sedan loggar in igen innan utrullningen är klar kommer toastermeddelandet inte att visas.

Som ett resultat av att ovanstående nu har implementerats kommer du inte längre att få det äldre meddelandet.

Vi har tagit hänsyn till den stora mängden feedback som skickats till oss om detta ämne när vi utformade denna lösning - tack för att du tog dig tid att dela med dig av dina synpunkter.

Möjlighet att stänga av notifikation om publicerat schema

Med denna uppdatering har vi lagt till ett nytt alternativ i Grupphantering → Avancerade enhetsinställningar. Detta alternativ gör det möjligt för dig att stänga av notifikationen om det publicerade schemat för den enheten. Om checkrutan inte är markerad kommer anställda inte längre att få meddelanden när schemat för denna enhet publiceras.

Uppdatering av SSO-leverantör

SSO-leverantörer kommer att bortse från Quinyx lösenordsförnyelseblockering och låta autentiserade användare logga in på Quinyx.

Buggfixar

• Löste ett problem som orsakade att ikoner i Kontoinställningar > Frånvaroschema skiljde sig åt beroende på språk.

Nytt Quinyx HelpDocs-innehåll

HelpDocs-artiklar
  • Inga för närvarande.
Interaktiva handledningar
  • Inga för närvarande.

Frontline Portal Version 0179

Releasedatum 7 februari 2024

Ny funktionalitet

Inga för närvarande.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Inga för närvarande.

Buggfixar

• Löste ett problem som hindrade användare från att kunna ladda upp bilder till Frontline Portal-chattfunktionen.
  • Löste ett problem som hindrade användare från att kunna ta bort tomma mappar.
  • Löste ett problem som fick formulär att visa se inskick istället för att starta formuläret, vilket gjorde det omöjligt att starta och slutföra formuläret.

Nytt Frontline Portal HelpDocs-innehåll

HelpDocs-artiklar
Interaktiva handledningar

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga för närvarande.
  • Inga slutpunkter är för närvarande föråldrade och planeras att tas bort.
    Klicka här för att visa den nya dokumentationen för Quinyx WFM Web Service. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
    Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten hos våra API:er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att införa begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att verkställas programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att begränsa antalet samtidiga anrop per kund till 10. Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och det rekommenderas att du implementerar en backoff-omförsökningsmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.