Version 0104

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 24 mars 2021

I april 2021 kommer vi officiellt sluta bygga stöd för Microsoft Internet Explorer 11 och istället säkerställa stöd för dess efterföljare Microsoft Edge. Detta innebär att vi inte längre kommer att garantera att Quinyx fungerar som det ska i Internet Explorer 11, och vi kommer inte längre att utföra några pre-release-tester av Quinyx i Internet Explorer.

Ny funktionalitet

Kommande logik för ledighetsansökningar och skiftbokningsmeddelanden

I version 0101- informerade vi dig om kommande ny logik för hur notifieringsmeddelanden om frånvaroansökningar och skiftbokning skickas.

Vi vill informera dig om att denna funktion kommer att släppas i version 0105 den 7 april .

Håll utkik efter en separat inbjudan till produktwebinariet med Quinyx-produktteamet, där vi kommer att gå igenom den nya logiken i detalj och ge dig en möjlighet att ställa frågor.

Du hittar alla detaljer om hur denna logik fungerar nedan.

Logik för notifiering vid frånvaroansökan

Exempel och scenarier för meddelande vid frånvaroansökan

Skiftbokningsmeddelandelogik

Exempel och scenarier för meddelande vid skiftbokning

En sak som har ändrats sedan vi senast presenterade detta är att "Rapportera till" inte kommer att tillämpas på skiftbokningsförfrågningar på grund av olika komplexitet med den kombinationen. Huvudskälet till detta beslut är för att detta kan kollidera med meddelanden om skiftbokningsförfrågningar. Eftersom den anställda kan rapportera till chef som inte har en chefsroll i den enhet som den anställde bokar ett skift i. Istället för rapportera till för skiftbokningsförfrågningar kommer vi att förlita oss på logiken där skiftbokningsförfrågan skickas till chefen, med roll 1 steg ovan i enheten / avdelningen som skiftet ligger i.

Mobilappar: förändring för anställda som bara har en roll på avdelningen

Från och med den här versionen kommer mobilappsanvändare som bara har en anställdsroll på avdelningsnivå endast att kunna se kollegor i de avdelningar där de har en roll och kommer bara att kunna boka skift som tillhör dessa avdelningar. Tidigare, eftersom vi förlitade oss på äldre logik, kunde användare se kollegor i hela enheten som avdelningen tillhörde och kunde boka skift i andra avdelningar som tillhör enheten trots att de inte hade en roll där. Du kommer fortfarande att kunna boka skift som inte tillhör någon avdelning (endast enhet) om du bara har en roll på en avdelning.

Schema & grundschema

Förbättrad logik vid avtalsändringar

Fram till den här utgåvan, när en ändring av avtalets giltighet gjordes, tilldelade ett nattjobb i Quinyx ett giltigt avtal till alla skift som saknade ett avtal. Av prestationsskäl gjordes detta endast för skift 30 dagar in i framtiden och 60 dagar bakåt från dagens datum.

Detta var långt ifrån idealiskt, och lösningens begränsningar förvärrades av det faktum att vi nu visar medarbetarstatistik efter avtal. Av den anledningen har vi nu skapat en ny logik för detta.

Från och med den här utgåvan, när avtal ändras, kommer Quinyx att utföra nedanstående åtgärder.

Observera att av prestationsskäl kommer Quinyx att bestämma den lämpligaste tiden för att utföra detta, men åtgärderna kommer alltid att ske inom 120 minuter efter att ändringen sparades.
  • För raderade avtal kommer Quinyx att identifiera skift och / eller stämplingar som var relaterade till avtalen i fråga och tillämpa logiken för val av avtal för att tillämpa ytterligare ett giltigt avtal för dem.
  • För nya avtal kommer Quinyx att kontrollera om det finns skift och / eller stämplingar utan avtal som kan relateras till det nya avtalet
  • För avtal där giltighetsperioden förkortas på något sätt, kontrollerar Quinyx om det finns några skift och / eller stämplingar relaterade till det avtalet som inte längre ligger inom dess giltighetsperiod. Om det finns så kommer Quinyx att tillämpa sin logik för val av avtal (se nedan) för att välja ett giltigt avtal och relatera skift och / eller stämpling till det avtalet. Om giltighetsperioden snarare förlängs på något sätt kommer Quinyx att kontrollera om det finns några skift eller stämplingar utan avtal som kan relateras till det ändrade avtalet.
Observera att dessa åtgärder också äger rum för löneposter som har överförts till lön, vilket endast har som konsekvens att när du backar en lönepost, kommer den att ansluta till ett giltigt avtal och inte till det som användes vid överföring till lön, och som sedan dess sedan satt till ogiltigt för det aktuella datumet. Observera att detta inte påverkar transaktioner som redan överförts, så länge ingen återföring av lönerna görs.
Logik för val av avtal
Nedan beskrivna tillfällen och algoritm är inte nytt, men var inte korrekt dokumenterat. Eftersom det också hänför sig till ovanstående avsnitt inkluderar vi det här.

Det finns flera tillfällen då Quinyx själv måste ta reda på vilket avtal man ska välja för ett skift och / eller stämpling. Nedan följer en lista över sådana tillfällen:

• Avtalsändringar (se ovan).
  • Ett grundschema rullas ut och något av följande gäller:
    • Avtalsfältet för det aktuella basschemat skiftar "Väljer automatiskt".
    • Grundschemats skiftöverenskommelse har valts manuellt, men avtalet är inte giltigt det datum då skiftet rullas ut.

I dessa fall kommer en algoritm att kontrollera alla anställdas avtal för dessa kriterier i följande ordning. Oavsett vilket steg det bara finns en överenskommelse kvar som uppfyller det och de tidigare kriterierna är där samma överenskommelse väljs och tillämpas på skift eller stans. Om algoritmen gör det till steg 5 och det finns mer än ett avtal kvar kommer det avtal som läggs till i systemet att läggas till den tidigaste tidpunkten av avtalen kvar.

1. Finns det avtal giltiga vid datumet för skiftet eller stämplingen?
  2. Är några av de återstående överenskommelserna föredragna för den enhet som skiftet eller stansningen äger rum på?
  3. Använder några av de återstående avtalen samma avtalsmall som det nuvarande huvudavtalet?
    1. Observera att specifikt för grundschema-skift med ett manuellt valt avtal så kommer algoritmen istället kolla följande" "Finns det avtal med samma avtalsmall som det manuellt valda avtalet?" i och med det här steget.
  4. Är några av de återstående avtalen huvudavtalet från och med dagens datum?
  5. Vilket av de återstående avtalen har den högsta sysselsättningsgraden?
Rullande ut i det förflutna

Det finns olika skäl till varför du kanske vill rulla ut ett grundschema historiskt, en av dem är att du inser ett misstag i ett utrullat grundschemat i efterhand. Fram till den här versionen stödde vi bara utrullning 30 dagar bakåt i tiden. Nu stöder vi utrullning så långt som ett år tillbaka i tiden.

Veckonummer i schemavyn

Vi har nu lagt till stöd för veckonummer i schemaläggningsvyn. Du hittar den ovanför det faktiska schemat:

Observera att detta är pågående arbete. Veckans nummerinställning är PÅ som standard. Du kan stänga av den under "Visningsalternativ" MEN den återgår till standardinställningen (PÅ) så snart du byter vy. Vi kommer att arbeta för att förbättra detta under de kommande månaderna. Och innan du frågar: Ja, kommer lägga till veckonumren till alla datumväljare i en framtida release!

Bra för dig att veta; det finns två inställningar som påverkar veckonummer:

1. Enhetsinställning "Veckans första dag".
  2. Språkinställning. Beroende på land kan veckan räknas på olika sätt, byt från svenska till amerikansk engelska så förstår du detta.

Lönetyper

Vi har inkluderat den första delen av konfigurationen av lönearter. Nu kan du se en lista över alla dina kontobaserade lönearter.

Lista över lönearter

Navigera till Kontoinställningar> Avtal> Lönearter och klicka på lönearter i menyn till vänster. En lista som innehåller alla lönearter för ditt konto visas:

Listan innehåller fem olika kolumner, och du kan välja att sortera listan på någon av kolumnerna:

• Anpassat namn : Det anpassade namnet du har angett för lönearten.
  • Anpassad kod : Den anpassade koden du har angett för lönearten.
  • Standardnamn : Quinyx standardnamn för lönearten.
  • Standardkod : Quinyx standardkod för löneart.
  • Senast ändrad : Datum och tid för när lönearten senast ändrades.
Sök efter lönearter

Det är möjligt att söka i listan över lönearter med hjälp av sökfältet högst upp på sidan:

När du börjar skriva i sökfältet markeras sökresultaten i gult:

Du kan söka efter anpassat namn, anpassad kod, standardnamn och standardkod.

I de kommande utgåvorna kommer vi också att lägga till stöd för att lägga till och redigera lönearter.

Time Trackers

I den här utgåvan introducerar vi möjligheten att lägga till, redigera och ta bort Time Trackers under kontoinställningar.

Redigera tidsspårare

Navigera till kontoinställningar> Time Trackers för att se listan över befintliga Time Trackers:

Klicka på pennan bredvid Time Tracker du vill redigera och en sidopanel öppnas:

Uppdatera relevanta fält och klicka på Spara för att spara dina ändringar.

Lägg till Time Tracker

För att se listan över befintliga Time Trackers, navigera till kontoinställningar> Time Trackers:

Klicka på knappen Lägg till längst upp till höger så öppnas en sidopanel:

Konfigurera fälten enligt hur Time Tracker ska fungera för din organisation. De flesta fälten har en kort förklaringstext bredvid dem för att vägleda dig genom konfigurationen.

Klicka på Spara så kommer Time Tracker att visas i listan över Time Trackers.

Ta bort Time Tracker

Navigera till kontoinställningar> Time Trackers för att se listan över befintliga Time Trackers:

Klicka på papperskorgen ikonen bredvid Time Tracker du vill ta bort. En bekräftelsedialog visas där du uppmanas att bekräfta borttagningen:

Klicka på Ok om du vill fortsätta med borttagningen.

Om Time Tracker för närvarande används kommer du att få ett felmeddelande som meddelar att det inte går att ta bort Time Tracker:

För att lägga till, redigera och ta bort Time Trackers behöver du skrivåtkomst i kontoinställningarna. Om du bara har läs tillgång, kommer du fortfarande att kunna klicka på redigeringsikonen och se alla inställningar, men du kommer inte att kunna spara någon redigering.

Time Tracker "holländsk konfiguration"

Vi har gjort massor av förbättringar och uppdateringar av möjligheterna att konfigurera Quinyx när det gäller lagstadgade och icke-lagstadgade semestertimmar för Nederländerna.

Det finns så mycket information att vi har beslutat att skapa en ny artikel bara för den konfigurationen och logiken.

Du hittar den artikeln här . Den är för närvarande endast tillgänglig på engelska tills de sista funktionerna är på plats.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Variabelnamn visas nu i jämförelseläge i prognosöversikt när grafen har slås av.
  • X-axeln visar nu hela skalan i Prognosöversikt.

Bug fixar

• Löste ett problem som orsakade ett nytt anställdsavtal med en bort till till standard istället för hemenheten.
  • Löste ett problem som hindrade en avdelning från att väljas på en lokal skifttyp.
  • Löste ett problem som orsakade att ett skift kopierades föregående dag när man tittar på ett schema i månads- eller anpassad vy.
  • Löste ett problem med grupphantering som förhindrade att spara efter att ha bytt chef för en enhet.
  • Löste ett visningsproblem som orsakade att övertidsmetoder på ett personligt avtal inte visades korrekt efter att övertidsmetodernas ordning ändrades.
  • Löste ett problem som fick delade anställda att visas i Time Tracker-rapporten istället för bara anställda på hemenheten.
  • Löste ett problem som hindrade vissa nyskapade roller från att visa data i prognosöversikten.
  • Löste ett problem som gjorde att vissa anställda inte visade sig i rapporten Punched hours.
  • Löste ett problem som hindrade inaktiva anställda från att visas i rapporten Time Tracker
  • Åtgärdade ett fel som inkluderade delade anställda i Time Tracker-rapporten.
  • Löste ett problem som orsakade att den anpassade vyn i kalendern skilde sig från kalendervyn i dag- och veckovy.
  • Löste ett problem som gjorde att framtida skift inte sorterades efter starttid.
  • Löst en fråga som när du ändrar ordningen på övertidsmetoder på ett personligt avtal inte återspeglas i Neo-avtalet.
  • Löste ett problem där frånvaro vars ledighetstyp var konfigurerad att inte räknas som schemalagda timmar fortfarande räknades som schemalagda timmar i medarbetarstatistik.
  • Löste ett problem som orsakade att anställda med en utgången eller framtida roll direkt i ett avsnitt var synliga i schemat när de filtrerade på en anställdsdel.
  • Löste ett problem där basschematfiltret i Schema felaktigt inkluderade uppgifter som äger rum på skift som rullas ut från andra basscheman än det som filtrerats på.
  • Löste ett stansproblem förhindrade att en stansning raderades och gav ett felmeddelande när man försökte ta bort en stansning med en anställdsattest fortfarande på plats.
  • Löste ett problem som gjorde att stansar inte satsade redigerbara / synliga på tidigare enhet när en anställd hade överförts och inte längre hade en roll på en gammal enhet.
  • Löste ett problem med regeln för skifttyp tillämpades även om regeln var utanför det angivna tidsintervallet.
  • Löste ett problem där grundschemat förskjuter korsningen av sommartid (02.00 - 03.00 två gånger om året) orsakade att lanseringen misslyckades. Nu förskjuts basschemat, uppgifter och raster för att återspegla det faktum att det är en 23-timmars dag.

Nya artiklar i HelpDocs

REST API / webbtjänstuppdateringar

Ingen just nu.

SOAP API / webbtjänstuppdateringar

wsdlUpdateTimeTrackers

Uppdaterad med möjligheten att ställa in icke-lagstadgade eller lagstadgade timmar på en periodiserad tidsspårare med inställningen "först att löpa ut" (nederländsk). Detta för att hantera initial uppladdning eller justeringar av dessa saldon.

• Löste ett problem med «roundCeil» definierat som INT «xsd: int» returneras med null (blank) i wsdlGetAgreementTemplatesSalaryTypes

På Quinyx har vi flyttat till HTTPS för alla våra kunder utom en enda slutpunkt för bakåtkompatibilitet. Denna slutpunkt är för WSDL-integrationer och endast tillgänglig på adressen apiftp.quinyx.com. För att säkerställa att dina kunddata är säkra och säkra kommer den här HTTP-slutpunkten att utfasas. Den dokumenterade URL: en för Quinyx WSDL är: https://api.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Det är därför den 1 maj 2021 avaktiverar vi port 80 i produktionsmiljön och endast tillåter 443 (HTTPS) vid följande slutpunkter:

apiftp.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Hur påverkar detta dig?

Om du fortfarande pekar på den här slutpunkten på port 80 måste du ändra dessa integrationer till port 443, dvs. HTTPS. Du kan redan göra detta och testa att allt fungerar som förväntat.

Följande SOAP API-slutpunkter kommer att avbrytas och tas bort från Quinyx WFM augusti 2021. De har redan nu ersatts med REST API-slutpunkter för Neo Forecast. Läs mer om Neo Forecast och den förbättrade funktionaliteten här och om de nya REST API: erna här .

• 6.2 wsdlGetForecasts
  • 6.3 wsdlUpdateForecasts
  • 6,6 wsdlUpdateForecastV2
  • 6,8 wsdlUpdateForecastsV3
  • 6.4 wsdlGetSalesData
  • 6,9 wsdlGetSalesDataV2
  • 6,7 wsdlGetOptimalStaffing
Klicka här för att visa den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API: er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten för våra API: er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP-API: er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt och innebär att vi kommer att genomdriva en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en backoff-retry-mekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. När du flyttar från SOAP till Rest under de följande åren kommer alla begränsningar att byggas in i API: et. Var noga med att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.