Version 0162

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Slutdatum 14 juni 2023

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill du ha en sammanfattning på hög nivå?

Quinyx web app Version 0162

Ny funktionalitet

• Vi meddelar dig om att Intresseanmälan-funktionaliteten upphör i december 2023. Vänligen börja använda Tillgänglighet istället.
  • Vi har infört de nya Optimeringsinställningarna, och vi har därför flyttat Variabelinställningarna och Händelsekategorierna från Kontoinställningar till de nya Optimeringsinställningarna.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Vi har gjort några mindre förbättringar av hur Quinyx visar information i Grupper-kolumnen i de aktuella granskningsloggarna.
  • Vi har fortsatt vårt arbete med att ge en bättre schemaläggningsupplevelse med förbättrade varningsmeddelanden (fjärde versionen).
  • Du kan nu få uppdateringar om dina körningar av Auto-schema och Auto-tilldelning.
  • Vi har gjort ett antal förbättringar av algoritmkörtabellerna för att hjälpa dig att lättare hitta detaljer om specifika algoritmkörningar.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. Om du vill ha mer information, klicka på här.

Ny funktionalitet

Livslängden för funktionen Intresseanmälan upphör i december 2023

Vi har beslutat att vår äldre funktion som kallas Intresseanmälan kommer att avbrytas vid slutet av december 2023. Därför uppmanar vi alla våra kunder att använda Tillgänglighet-funktionen istället för Intresseanmälan så snart som möjligt. Tillgänglighetsfunktionen är mer användarvänlig och stöder fler användningsfall än Intresseanmälan-funktionen.

En funktion som tillgänglighet stöder är att konvertera ett tillgänglighetsobjekt till ett skift i Schemavyn av Quinyx webbapp. Quinyx stöder också avdelningar med tillgänglighet och flerval av både enheter och avdelningar vid skapande av tillgänglighet som användare. Vi har implementerat möjligheten för användare att se, skapa, redigera och ta bort sina egna tillgänglighetstimmar i våra mobilappar.

För mobilapparna är behörigheten för tillgänglighet avstängd som standard och måste aktiveras under Mobil- och personalportalbehörigheter i web.quinyx.com.
Läs mer om hur du använder tillgänglighetsfunktionen i mobilappen här och i webbappen för chefer här.

Ny sida för Optimeringsinställningar

I en tidigare version introducerade vi Optimeringsinställningar-behörigheten med kommentaren att den nya behörigheten var en förutsättning för att skapa en ny Optimeringsinställningar-sida för att underhålla Variabelinställningar och Händelsekategorier

I denna version har vi introducerat de nya Optimeringsinställningarna, och vi har därför flyttat Variabelinställningarna och Evenemangskategorierna från Kontoinställningar till de nya Optimeringsinställningarna.

Varför har vi introducerat en ytterligare inställningssida?

Baserat på feedback är det ofta olika roller inom organisationen som underhåller sidor som variabelinställningar och händelsekategorier, liksom framtida arbetskonfigurationer, jämfört med till exempel avtal och helgdagskonfigurationer. Vi beslutade att separera dessa operationella konfigurationer från Kontoinställningar för att minska riskerna.

Hur kan du ge tillgång till Optimeringsinställningarna?

För att underhålla variabelinställningar och händelsekategorier måste du nu tilldela rätt roll med behörigheterna för Optimeringsinställningar.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Kolumnförbättringar till Grupper påverkade i granskningssloggar (nuvarande)

Vi har gjort några mindre förbättringar av hur vi visar information i Grupper -kolumnen i de nuvarande granskningsloggarna:

• Eftersom det är ganska vanligt att två grupper påverkas av en åtgärd och det inte lägger till ytterligare vertikalt utrymme, kommer Quinyx att visa två grupper direkt i GUI utan behov av att hålla över en länk. När tre eller fler grupper påverkas kommer den svävbara länken fortfarande att visas.
  • För att indikera att en påverkad grupp är en enhet, kommer Quinyx att visa enhetssymbolen. För att indikera att en påverkad grupp är en avdelning, kommer Quinyx att visa avdelningssymbolen. Detta är konsekvent med hur vi indikerar grupp typ i gruppväljaren i navigeringsfältet, till exempel.

Bättre schemaläggningsupplevelse med förbättrade varningsmeddelanden (fjärde versionen)

Vi släpper den fjärde delen av detta initiativ, som har målet att förbättra varningsmeddelanden som presenteras för chefer när de schemalägger skift. Vi hoppas att med dessa förbättringar kommer chefer att spendera mindre tid i Schemavyn eftersom de kommer att ha mer information om saknade färdigheter, överskridande timmar och andra typer av varningar. Detta initiativ kommer att släppas i flera på varandra följande versioner.

I denna version har vi förbättrat varningsmeddelanden för maximala på varandra följande dagar, minsta skiftlängd, maximalt antal raster på ett skift, minsta och maximala rastlängd.

Nu kommer Quinyx att ge information om avtalade timmar och faktiska timmar som har orsakat varningen att visas inuti varningsmeddelandet. Faktiska timmar kommer alltid att visas inom parenteser i slutet av varningsmeddelandet. Ett undantag från denna regel är varningsmeddelandet för maximala på varandra följande dagar. Av tekniska skäl kan vi endast presentera avtalat värde för denna regel.

Se exemplen nedan.

Det finns ett undantag för dessa nya varningsmeddelanden, och det gäller alla fall där chefer inte har löst varningar när de rullar ut ett grundschema. Om varningar på rullningen inte löstes före denna version, kommer Quinyx att visa det gamla varningsmeddelandet när det specifika grundschemat öppnas.

Meddelanden om algoritmkörning

På samma sätt som det fungerar för manuell körning av AI Demand Forecasting i Quinyx, kan du nu få uppdateringar om dina Auto-schema och Auto-tilldelningskörningar. Följande uppdateringar kommer att tillhandahållas:

• Auto-schema/Auto-tilldelning processen har startat framgångsrikt: När algoritmen startas för en enskild enhet eller flera enheter.
  • Auto-schema/Auto-tilldelningsprocessen är avslutad: När algoritmen har körts framgångsrikt. När du kör algoritmen för flera enheter, visas statusmeddelandet endast när körningarna för alla enheter har slutförts.
  • Auto-schema/Auto-tilldelningsprocessen är avslutad. X av Y körningar slutfördes framgångsrikt: När du har kört algoritmen för flera enheter och endast vissa enheter har slutförts framgångsrikt.
  • Algoritmen har stannat, något gick fel: När algoritmerna har avslutats men resulterat i ett fel.
Notiserna visas endast vid varje 5-minutersintervall. Om din algoritm kör klart efter 7 minuter visas notisen först efter 10 minuter.
Vill du veta mer om Auto-schema och Auto-tilldelning körtabeller? Klicka här.

Förbättringar till körningstabell för algoritmer

Vi har gjort flera förbättringar till körtabellerna för algoritmer för att hjälpa dig att hitta detaljer om specifika algoritmkörningar lättare.

• Per algoritmkörning kan du nu se tidsramen för vilket algoritmen kördes.

Dessutom har vi också sett till att körningar visas i rätt körningstabeller beroende på enheten som algoritmen kördes för. Följande principer gäller:

• När du är i enhet A och kör algoritmen för enhet A, kommer den körningen att visas i enhet A körningstabell.
  • När du är i enhet B och kör algoritmen för enhet A, kommer den körningen att visas i enhet A körningstabell.
  • När du är i enhet A och kör algoritmen för både enhet A och enhet B, kommer körningen som är relevant för enhet B att visas i enhet B körningstabell, och vice versa.

Matraster - dispens vid ett tillfälle

Med denna version har vi lagt till möjligheten att ha en avståendeförklaring på fil (en engångsdispens) för dina anställda som ett alternativ till de dagliga dispenserna. Observera att vissa av konfigurationerna medför ändringar i lösningen för matraster. Två saker att tänka på är:

1. Alla regler för matraster, liksom motsvarande konfigurationer i avtalsmallarna, tas bort vid byte mellan engångsdispens och dagliga dispensalternativ.
  2. Alla regler för matraster liksom motsvarande konfiguration i avtalsmallarna, raderas när du sätter checkrutan för Matraster i efterlevnadsinställningarna till "av". För att förhindra att detta händer på grund av ett misstag finns det ett varningsmeddelande som indikerar konsekvenserna av att växla statusen för Matrast checkrutan till "av".
Läs mer om engångsdispenser här.

Buggfixar

• Löste ett problem som orsakade att ett "fridag"-skift skrevs över med frånvarotimmar även om det inte skulle ha räknats som arbetade eller schemalagda timmar och därför borde ha undantagits från de beräknade ledighetstimmar.
  • Löste ett problem med Schemarapporten som tillät att välja avdelningar från hela organisationen istället för endast den valda enheten.
  • Löste ett problem som orsakade att enhetsfältet inte fylldes i när du lade till tillgänglighet genom + tecknet i en cell i den anställdas schemarad.
  • Löste ett problem som producerade en varning om att överskrida Time Tracker-saldot inte skulle visas när det borde visas när nästa förekomst av i vår Time Tracker-inställningar konfigurerades.
  • Löste ett filtreringsproblem som hindrade skift- och uppgiftsfiltrering från att fungera som förväntat.
  • Löste ett problem där, om värdejusteraren Varje 'frånvarotyp' frånvarotimmar användes för en given frånvaro, och saldot var positivt, men frånvaron i fråga förde saldot till negativt, skulle varningen om att överskrida Time Tracker-saldot inte visas när den borde. (Men, om du lade till en icke-heldags frånvaro när saldot för närvarande är negativt, skulle buggen inte uppstå.)

Nya HelpDocs-artiklar

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga uppdateringar i denna version.
  • Inga slutpunkter är för närvarande avskaffade och planerade för borttagning.
Uppdatering av SOAP Web Services i Version 0164
  • Detta är bara ett tidigt tillkännagivande att med Version 0164 kommer vi att introducera nya fält i SOAP Web Services. Påverkade SOAP Web Services kommer att vara wsdlGetSchedulesV3 och wsdlGetAgreementsV2. Varje påverkad webbtjänst får 1 nytt fält.
Klicka på här för att visa den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer webbtjänstinformation. här.
Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten av våra API:er när vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar på användningen av våra SOAP-API:er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att begränsa antalet samtidiga anrop per kund till 10. Om du överskrider denna gräns kan du förvänta dig svarskod 429, och vi rekommenderar att du implementerar en backoff-omstartsmekanism för att hantera begränsningen. Observera att begränsningen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.

Var vänlig och vidarebefordra denna information till den ansvariga parten inom ditt företag för integrationer.