Rättigheter för mobilapp i Neo

Uppdaterad 20/11/20 av Leigh Hutchens

När du har aktiverat Neo-åtkomsträttigheter bör du dela medarbetare under Roller, INTE i personalkortet.

Du kan konfigurera behörigheter för mobilappen från Neo. Navigera till Kontoinställningar > Rättighetsstyrning> Mobilrättigheter.

Personalfunktionalitet

Du kommer att se en lista över de personalkategorier som du har skapat inom din organisation. Dessa personalkategorier kommer att användas för att kontrollera all funktionalitet för anställda i mobilappen. De konfigurerade behörigheterna som du kommer att se när du klickar på en personalkategori ärvs från Classic. Granska alla personalkategorier för att se till att behörigheterna ställs in enligt hur du vill ha det i din organisation.

Observera att alla ändringar du gör för behörigheter på personalkategorier kommer att tillämpas omedelbart, så om du ställer in en behörighet till ingen åtkomst kommer de anställda med den personalkategorin inte längre ha tillgång till det funktion i mobilappen

Chefsfunktionalitet

Nästa sak med mobilrättigheter i Neo är behörigheterna för chefspecifika funktioner i mobilappen. Detta kontrolleras av behörigheterna som definieras på chefsrollerna i Neo. Tabellen nedan beskriver hur rollbehörigheterna i Neo är mappade mot de chefsspecifika funktionerna i mobilappen:

Behörighet i Neo

Funktion i mobilappen

Schemaläggning

Lägg till skift

Schemaläggning

Redigera skift

Schemaläggning

Radera skift

Frånvaro

Frånvaroansökningar i chefsfliken

Schemaläggning

Skiftbokningar att godkänna i chefsfliken

Lön

Estimerad lön för skiftbokningar som ska godkännas

Skapa Pulse

Skapa Pulse

När ovanstående två saker har granskats, och du har sett till att allt är konfigurerat enligt hur det ska vara i din organisation, är det en sista sak du måste göra. Kontakta Quinyx Support och be dem att aktivera rättigheter för mobilappen i Neo för din organisation. Support kommer att bekräfta att du har granskat behörigheterna för personalkategorier och behörigheterna för Neo chefsroller. Efter bekräftelse kommer Supporten att utföra aktiveringen för dig så snart som möjligt och mobilappen kommer att börja läsa information från Neo.

Detta betyder:

• Anställdas funktionalitet kommer att kontrolleras mot vad som definieras i personalkategorin för den inloggade användaren.
  • Chefsfunktionalitet kommer att kontrolleras mot den inloggade chefens Neo-roll och behörigheterna för den rollen
  • Vilka grupper du har tillgång till kommer att bestämmas utifrån vilka grupper den inloggade användaren är medlem i Neo.
  • Vem du kan se kommer att avgöras utifrån vilka grupper den inloggade användaren är medlem i.
  • Vem en chef kan schemalägga kommer att avgöras utifrån vilka grupper den inloggade chefen har tillgång till.
Observera att alla ändringar du gör för behörigheter på personalkategorier kommer att tillämpas omedelbart, så om du ställer in en behörighet till ingen åtkomst kommer de anställda med den personalkategorin inte längre ha tillgång till det funktion i mobilappen. Detta är inte beroende av att vårt stöd aktiverar Neo mobile access rights för din organisation.

Det är också möjligt att lägga till nya personalkategorier som ska användas för mobilrättigheter:

• Navigera till Kontoinställningar > Rättighetsstyrning> Mobilrättigheter.
  • Klicka på Lägg till överst på sidan.
  • Ge personalkategorin ett namn.
  • Klicka på Lägg till.

Du kan också ta bort en personalkategori genom att klicka på Ta bort i listan över personalkategorier.