Tidsinställningar

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Tidsinställningar styr funktionaliteten relaterad till godkännande av tidsstämplingar och överföring av löneunderlag. En röd ram skapas runt stämplingen i schemavisningen när varningen är uppfylld.

Tidsinställningssidan finns under Kontoinställningar > Avtal > Tidsinställningar.

Under varje funktion beskrivs inställningens funktion med grå text. För att aktivera/inaktivera en inställning, markera bara rutan under aktivera-kolumnen, och den sparas automatiskt. Följande inställningar är tillgängliga idag:

• Autostämpling ut kräver tidsändring innan godkännande: Kräv att automatiska stämplingar redigeras av en chef innan de kan godkännas.
  • Hierarkiskt godkännande: Anställd måste godkänna tid innan en chef kan godkänna.
  • Chef kan godkänna anställd: Tillåter en chef att godkänna på anställningsnivå också.
  • Godkänn in i framtiden: Tillåt godkännanden på anställnings- och chefsnivå för framtida händelser.
  • Överför endast fullständigt godkända tider: Kräv att alla händelser för en viss period är fullständigt godkända för att inkluderas i löneunderlaget. Detta avgör endast om anställden är redo att överföras till löneunderlaget och avgör inte vilka data som ska inkluderas eller inte i löneunderlaget; den informationen är en del av löneunderlagets specifikationer.

Därefter kan ingen anställd som saknar attestering väljas för att inkluderas i lönefilen:

Om inte vald kan anställden inkluderas i löneexporten, men vilka data som inkluderas bestäms av lönefilens specifikationer - om den kräver full attestering eller inte.

När tidsinställningarna är justerade kommer de att beaktas för framtida åtgärder, vilket innebär att befintliga stämplingar inte kommer att justeras på nytt.