Visa, lägg till och redigera lönetyper

Uppdaterad 31/8/21 av Leigh Hutchens

Du kan se en lista över alla dina kontobaserade lönetyper.

Lista över lönetyper

Navigera till Kontoinställningar> Avtal> Lönetyper och klicka på lönetyper i menyn till vänster. En lista som innehåller alla lönetyper för ditt konto visas:

Listan innehåller fem olika kolumner och du kan välja att sortera listan på någon av kolumnerna:

• Anpassat namn : Anpassat namn som du har gett lönetypen.
  • Anpassad kod : Den anpassade koden du har angett till löntypen.
  • Standardkod : Quinyx standardkod för löntypen.
  • Standardnamn : Quinyx standardnamn för löntypen.
  • Senast ändrad : Datum och tidpunkt då löntypen senast ändrades.
  • Händelser: Klicka här för att redigera löntypsinformation.
    Lönetyper genereras baserat på inställningarna du gör i Quinyx.
    Exempel
    Lönstypen för Timebetalning utlöses om du har kryssrutan kryssad i avtalet, de olika UT: erna utlöses av de UT -perioder du ställer in etc. Du kan också lägga till lönetyper i den befintliga listan. Lönetyperna du lägger till måste utlösas av regler om skifttyp, regler för en helgdag, frånvaro eller läggas till manuellt i löntyperöversikten för den anställde.
    Be ditt PM om vägledning i vad som behöver läggas till.

Sök lönetyper

Det är möjligt att söka i listan över löntyper med hjälp av sökfältet högst upp på sidan:

När du börjar skriva i sökfältet markeras sökresultaten med gult:

Du kan söka efter anpassat namn, anpassad kod, standardnamn och standardkod.

Lägg till lönetyper

Navigera till listan med lönetyper genom att gå till kontoinställningarna och klicka på "Lönetyper" i menyn till vänster. Du kommer att se listan över befintliga lönetyper (läs mer om det här ). För att lägga till en ny löntyp, klicka bara på den gröna knappen "Lägg till löntyp" i det övre högra hörnet:

En sidopanel öppnas där du kan konfigurera dina nya löntyper. Du ser en kort beskrivning för varje fält som hjälper dig med din konfiguration:

Anpassad kod

En anpassad kod måste återspegla koden i ditt lönesystem så att de exporterade lönefilerna kan matas in korrekt

Anpassat namn

Det här namnet är synligt både för chefer och anställda, och det matchar vanligtvis namninställningen i lönesystemet

Överför till lön

Om det är markerat bör denna lön typ ingå i lönefilen för överföring till lön

Kräver godkännande

Om det är markerat kommer en icke-godkänd löntyp inte att generera några utfall av timmar på tidskortet och kommer inte att skapa någon transaktion till lönefilen

Är frånvaro

Detta används ibland för att definiera om en löntyp är relaterad till en ledighetsskäl. Om det är markerat kommer det inte att vara möjligt att lägga till det manuellt på tidskortet

Tillåt manuellt tillägg för denna löntyp

Om den är markerad kommer denna löntyp att kunna läggas till manuellt direkt på tidskortet

Antal

Definiera vilken typ av kostnad som är förknippad med denna löntyp

Beräkning

Du kan välja Lägg till timlön, % av timlön, fast kostnad, % av veckolön

Inkludera lönearten i total kostnad

Denna löntyp bör inkluderas vid beräkning av den totala lönekostnaden

Lägg till icke kompatibla lönearter

Markera detta om du vill välja befintliga lönetyper som inte kan genereras samtidigt med denna löntyp.

När du markerar den här rutan finns det en svår definition av tid. Med andra ord kan den definierade andra löntypen inte genereras mellan 14:00 - 14:45 om denna löntyp också genereras 14: 00-14: 45.

Koppla till Time Tracker

Det är möjligt att lägga till högst 3 anslutna tidspårare för denna löntyp. Det är möjligt att lägga till högst 3 anslutna tidspårare för denna löntyp. Time Tracker -balans med en multiplikationsfaktor av:

Justeringar

Avrunda löntypen till en viss tid. Dvs en hel halvtimme osocialtidsersättning för varje halvtimme osociala timmar som startas.

Ange begränsning för daglig mängd

Om du anger en minsta kvantitet per dag avrundas mängden löntyp för att matcha detta minimum. Om du anger ett maximum per dag kommer kvantiteten aldrig att överstiga det.

Redigera lönetyper

Navigera till listan med lönetyper genom att gå till kontoinställningar och klicka på "Lönetyper" i menyn till vänster. För att redigera en befintlig löntyp, klicka på pennikonen till höger om löntypen:

En sidopanel öppnas där du kan redigera löntypen:

När du har redigerat löntypen klickar du på spara och dina ändringar sparas.

För att kunna lägga till och redigera lönetyper behöver du skrivbehörighet på kontoinställningar. Om du bara har läst tillgång, kommer du att kunna klicka på pennan, men du kommer bara se data, kommer du inte att kunna redigera den.