Schemastatistik

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Schemastatistik visar data från schemat, prognoser och optimalt antal anställda.

Visa schemastatistik

Du kan slå på/av statistikpanelen genom att klicka på statistikikonen under fliken Schema.

Detta kommer att visa/dölja statistikfältet längst ner på sidan.

Som standard kommer du att se en sammanfattningsvy, som visas ovan.

Ikonerna längst till höger låter dig byta till en tabell:

En graf:

Redigera variablerna som visas i den valda visningsgruppen:

Och uppdatera statistikpanelen.

Du måste klicka på uppdatera efter att ha gjort ändringar i schemavyn.

I inställningarna för varje variabel finns en checkruta för att endast visualisera variabler inom grupper där data finns för den variabeln. Det innebär att om du inte ser en nyligen tillagd variabel i en grupp, se till att ladda upp relevanta data för den variabeln för att göra den synlig.

Använda schemastatistik

Du kan föra musen över grafen för att visa enskilda datapunkter

Du kan se olika upplösningar. Detta är baserat på de inställningar du har använt i dina indata.

I tabellvyn kan du även redigera prognosdata.

Du kan klicka på valfri tidsstämpel i framtiden för att ta fram fönstret för redigering av prognos som visas nedan:

Här kommer du att kunna ange ett nytt värde eller procentsats för att ändra prognosen. När du klickar på spara kommer den nyligen uppdaterade prognosen att visas i tabellen som en fet siffra med en understrykning, dvs 100

Ett oredigerat nummer, vilket betyder att det ursprungliga prognostiserade värdet visas i fet stil och utan understrykning, dvs. 100

När du har redigerat ett prognosvärde kommer det redigerade värdet också att visas i grafvyn som en prickad linje i motsats till det ursprungliga prognosvärdet som är en heldragen linje.

Om du vill ange en procentuell förändring i redigeringsfönstret med decimaler, använd en punkt, inte kommatecken. Till exempel, 50,25 % inte 50,25 %.
Obs: Om du bara skickar data på sektionsnivå, kommer data att aggregeras på enhetsnivå. Det kommer inte att vara möjligt att tillämpa redigeringar på enhetsnivå i detta fall. Redigering måste utföras på sektionsnivå.

Quinyx kommer ihåg statistikval

Quinyx kommer ihåg många av dina schemaval på kontonivå, inklusive statistikval. Följande poster sparas på kontonivå:

Artikel

Möjliga alternativ

Huruvida statistik visas eller inte

Visa eller inte visa

Visningsläge för statistik

Sammanfattning

Tabell

Diagram

Valda variabler

Val av variabel i valfri visningsgrupp (kostnad/timmar/anpassade visningsgrupper)

Vilken visningsgrupp (eller "flik") som för närvarande visas i schemat kommer för närvarande inte ihåg av Quinyx på kontonivå, men tack vare din feedback om detta ämne planerar vi att göra förbättringar!