Frontline Portal - Skapa ett nytt formulär

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Utöver möjligheten att skapa formulär och undersökningar som en del av en uppgift, erbjuder Frontline Portal också möjligheten för användare att skicka in formulär utan att behöva få en uppgift först. Vi förstår att behovet av att fylla i ett formulär ofta kommer från:

• allmänna frågor (Merchandising Query, HR Query)
  • något som händer i butiken (Accident Reporting, Stolen Goods, Product Feedback, Local Competitor Report)
  • något som behöver slutföras regelbundet (Daily Opening Checklist, Weekly Health & Safety Report, Weekly Sales)
  • andra butiksbehov (Uniform Ordering, Non-Stock Requests, Stock Transfers).

HQ- och fältteam kan skapa formulär och göra dem tillgängliga för butikerna och användarna som kan behöva dem.

Se Visning och export av formulärinskick för mer information om hur man arbetar med data och förfrågningar som samlas in via Frontline Portal Forms.

Komma igång

Välj Formulär från menyn + för att komma igång. Om det finns mallar tillgängliga kan du välja Välj från mall för att göra processen snabbare.

Mottagare

Vem ska kunna skicka in dessa formulär?

Godkännare

Vem ska få en avisering när en ny inlämning av detta formulär görs?

Kategori

Vilken kategori är formuläret för?

Formulärelement

Flera enkla element kan läggas till i ett formulär för att säkerställa att rätt information samlas in på enklast möjliga sätt, oavsett formulärets syfte. Välj Lägg till fråga för att välja de formulärelement du vill inkludera.

Kort svar: Fånga korta svar.

Exempel: BESTÄLLNING AV EJ I LAGER - Hur många artiklar behöver du?

Exempel: STULNA VAROR - Produktkod

Stycke: Fånga längre svar.

Exempel: HÄNDELSEANMÄLAN - Beskriv vad som hände Exempel: BESTÄLLNING AV EJ I LAGER - Har du några speciella krav för din butik?

Flervalsfråga: Användaren som skickar in formuläret kan välja ETT av de tillhandahållna alternativen.

Exempel: RAPPORTERING AV HÄNDELSER - Har en polisanmälan gjorts? (Ja/Nej)

Exempel: BESTÄLLNING AV EJ I LAGER - Vilken ej i lager-artikel vill du beställa? (välj från listan)

Tips: Lägg till "Annat" för att låta mottagarna lägga till egna svar.

Kryssrutor: Användaren som skickar in formuläret kan välja FLERA av de tillhandahållna alternativen.

Exempel: BRANDSÄKERHETSKONTROLL - Var är dina brandsläckare placerade? [Framför butiken, Bakom butiken, Butikskontor, annat]

UNIFORM ORDERING - Vilka av följande objekt behövs? (välj flera från listan)

Datum: Välj från en datumväljare.

Exempel: BESTÄLLNINGSFORMULÄR FÖR EJ I LAGER - När vill du ta emot dessa objekt?

Ladda upp filer: Be eller tvinga inlämnare att ladda upp filer för att stödja sin inlämning.

Exempel: MÅNADLIG RISKBEDÖMNING - Ladda upp bilder på alla utrymningsvägar.

Innehåll: Lägg till innehåll för att stödja förståelsen och slutförandet av formuläret. Kan användas för att lägga till snabba introduktioner eller skapa rubriker för olika avsnitt i långa formulär.

Exempel: BRANDSÄKERHETSKONTROLLFORMULÄR - Introduktion för att förklara hur man fyller i kontrollen.

Exempel: BESTÄLLNING AV EJ I LAGER - Bilder och beskrivningar av objekt som finns att beställa.

Exempel: HÄLSO- OCH SÄKERHETSRAPPORT - Brandavsnitt, Fall från höjd-avsnitt,....

Dra och släpp för att flytta formulärelement runt formuläret.

Obligatoriska eller valfria element.

Ta bort element.

När du är redo att göra formuläret tillgängligt för mottagare att använda, klicka på PubliceraMottagarna kommer att få en notifiering för att informera dem om det nya formuläret.

Varning! När en formulär är publicerat kan det inte redigeras. Detta inkluderar redigering av mottagare, användare som meddelas om inlämningar och formulärelement. Om du vill publicera en ny version av ett formulär kan du kopiera det ursprungliga formuläret, göra ändringar och publicera det nya formuläret. Glöm inte att arkivera det ursprungliga formuläret för att sluta samla in inlämningar.
Tips: Du kan när som helst återgå till ett utkast av formuläret. Läs mer i 'Forms Dashboard' in Swedish would be 'Formuläröversikt'. artikeln.
Tips: Spara tid när du skapar liknande formulär genom att använda Kopiera & Mall alternativ.