Frontline Portal - Att välja målgrupp för dina resurser

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Oavsett om du skapar resurser som formulär, uppgifter eller berättelser måste du välja din avsedda målgrupp.

När du har klickat på -ikonen i det övre vänstra hörnet och valt om du vill skapa en berättelse, uppgift eller ett formulär, kommer du till slut att omdirigeras till den detaljerade vyn där du kan konfigurera inställningarna för resursen.

I den detaljerade vyn finns det ett fält som heter Målgrupp. Genom att klicka på + ikonen inne i målgruppsfältet kan du välja din målgrupp.

Du kan välja en målgrupp genom att välja butiker och grupper eller genom att välja specifika personer.

Oavsett om du väljer butiker, grupper eller personer har du möjlighet att ändra detta i målgruppsväljaren om du önskar det.

Välj butiker, grupper eller personer i målgruppsväljaren

Du kan välja om du vill lägga till alla butiker, separata butiker, hela grupper eller enskilda personer som din målgrupp beroende på vilken typ av resurs du skapar. När du är klar, klicka på Spara i det nedre högra hörnet och du är klar!

När du är klar med att göra inställningarna för din/dina resurs(er), tryck på Skicka nu.

Skapa en anpassad distributionslista

När du väljer din målgrupp kan du välja att spara den till en anpassad distributionslista. Detta är särskilt användbart om du vet att du regelbundet kommer att skapa resurser med samma målgrupp.

För att skapa en anpassad distributionslista:

1. Välj din målgrupp i målgruppsväljaren.
  2. När du är klar, välj Skapa lista.
  3. Ange namnet på din lista och tryck på Spara.

Klicka på något av ämnena för att lära dig mer om hur du skapar Uppgifter, Berättelser eller Formulär.