Warnings

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Dessa inställningar styr vilken typ av varningar som ska användas i schemavisningen inom din organisation. När varningen uppfylls kommer du att se den i schemavisningen som en röd ram runt stämplingen.

Konfigurera varningar

Du hittar varningssidan i menyn på vänster sida under Kontoinställningar > Avtal > Varningar.

Under varje funktionalitet ser du en grå text som beskriver vad varningen gör. För att aktivera/inaktivera en varning, markera eller avmarkera helt enkelt rutan under aktivera-kolumnen.

Om du aktiverar Skillnad skift - tid och/eller Skillnad tid - skift, kommer ett nytt inmatningsfält att visas där du kan ställa in antalet minuter varningen ska använda. När du har lagt till ett värde i fältet kommer en grön Spara-knapp att aktiveras. Klicka på Spara för att spara värdet.

För att redigera Tidsinställningar och Varningar behöver du skriv- behörighet på funktionen Kontoinställningar. Om du bara har läsbehörighet kommer du att kunna se inställningarna, men du kommer inte att kunna redigera dem.

Ytterligare information

Observera att varningen Punch saknas endast är synlig om kryssrutan i Kontoinställningar > Avtal > Varningar > Tid saknas för ett skift är markerad. Du kan filtrera på den med hjälp av filterna Skift > Varningar . Anledningen till detta är delvis teknisk - vilket innebär att på lång sikt kommer en lösning där denna varning väljs genom detta fält minska risken för buggar och andra underhållsproblem - men anledningen är också konceptuell; denna varning gäller endast för skift eftersom den bara visas om det finns ett skift (med sluttid i det förflutna) som inte har en stämpling.

Läs mer om tidsvarningar här och arbete med varningar här.