Taggöversikt

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Observera att Taggar är en separat modul i Quinyx. Kontakta försäljningen för ytterligare information.

Fördelar med att använda taggar

Taggar är behållare för olika egenskaper som kan kopplas till skifttyper, enskilda skift eller stämplingar. Liknande kostnadsställekoder, projekt koder och kontokoder kan taggar kopplas till skifttyper men erbjuder ytterligare funktionaliteter. De viktigaste fördelarna med att använda taggar inkluderar:

• Förbättrad tidsuppföljning: Taggar möjliggör detaljerad uppföljning av tid spenderad på olika aktiviteter, vilket leder till förbättrad noggrannhet i tidsrapportering och fakturering, förenklad finansiell uppföljning och möjligheten att utföra projekt ROI-beräkningar.
  • Förbättrad kostnadskontroll: Genom att sätta en timbudget på en tagg kan du bättre hantera och kontrollera kostnader.
  • Förebyggande av bedrägerier: Taggar stödjer geofencing, vilket hjälper till att minska risken för tidsrapporteringsbedrägerier.
  • Robusta systemintegrationer: Taggar underlättar djupare integrationer med CRM- och ERP-system, vilket förbättrar data synkronisering och processautomatisering.

Taggens egenskaper

Taggar kan konfigureras antingen på global (domän) nivå, vilket gör dem användbara över alla enheter, eller på enhetsnivå. En tagg inställd på domängrupp-ID-nivå betraktas som en global tagg.

Taggar kan inkludera följande egenskaper:

• Taggnamn: Ett fritextfält med maximalt 255 tecken för att beskriva taggen.
  • Taggkategori: Varje tagg måste tillhöra en specifik taggkategori.
  • Tagg extern ID: Används för integrationer för att identifiera taggen i Quinyx.
  • Taggkod: Detta är värdet som tilldelats kostnadsställe, projekt eller kontokategorier.

För taggar i kategorin "Utökad" finns ytterligare egenskaper tillgängliga:

• Information: Ett fritextfält som tillåter upp till 68 000 tecken för detaljerad information.
  • Tagg start- och slutdatum: Skift kan inte skapas före taggens startdatum eller efter dess slutdatum.
  • Överlappningsflagga: När den är inställd på TRUE förhindrar denna flagga att skift som använder taggen överlappar, vilket är användbart för schemaläggning av unika resurser.
  • Koordinater: Taggar med geografiska koordinater kan tvinga fram geofencing när anställda stämplingar genom mobilappen. Taggar kan inkludera flera koordinater.
  • Taggperioder: Dessa definierar budgetar med start- och slutdatum samt antalet förväntade timmar som ska schemaläggas inom en specifik period. Taggar kan ha flera perioder, vilket möjliggör justeringar av tillgängliga timmar över tid.
  • Anpassade fält: Anpassade etikett/värde-par kan läggas till taggar, såsom "Kundnamn: Quinyx". Du kan definiera så många anpassade fält som behövs.

Taggar uppföljningsvy

Taggmodulen inkluderar en uppföljningsrapport i avsnittet Analytics. Denna rapport gör det möjligt för dig att analysera data baserat på budgeterade timmar, schemalagda timmar och stämplade timmar för valda taggar under en definierad period. För mer information, se Taggar uppföljningsvy.