Taggkategorier

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Varje tagg måste vara associerad med en taggkategori, och du kan skapa så många taggkategorier som behövs.

En taggkategori används främst för att definiera:

• Typ av taggkategori: Detta specificerar vilken typ av information taggen kan innehålla:
    • Kostnadsställe, Projekt och Konto: Dessa taggkategorier kan bära ett taggvärde.
    • Utökad: Denna kategori kan inkludera ytterligare egenskaper, som detaljeras i Taggar översikt.
  • Färg: Ger en visuell ledtråd som indikerar vilken taggkategori ett skift är associerat med.
  • Extern identifierare (Extern ID): Används för integrationer för att unikt identifiera taggkategorin.

Definiera taggkategorier

1. På sidan för kontoinställningar, välj Taggkategorier, och klicka sedan på Lägg till.

1. I panelen Lägg till taggkategori:
  • Lägg till taggkategorinamnet.
  • Välj typ från alternativen - Kostnadsställe, Projekt, Konto och "Utökad".
  • Välj en färg eller lägg till en HEX-färgkod föregången av #
  • Lägg till taggkategoriens externa ID.

Du kan också konfigurera taggar genom Taggar REST API. Eftersom taggskapande vanligtvis är en engångsaktivitet rekommenderar vi att du skapar dem genom Quinyx webbapplikationen.