Frontline Portal - Skapa en berättelse

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Du kan skapa och använda berättelser för att ge användare en tydlig översikt över saker jag behöver veta.

Komma igång

Du kan skapa en ny berättelse genom att klicka på + ikonen i sidhuvudet.

• Välj Berättelse.
  • Du kommer att bli ombedd att ge din berättelse ett namn. Du kan ändra detta senare om du vill eller behöver.

Omslagsbild

Lägg till en omslagsbild för att göra din berättelse framträdande i översikten.

Viktigt

Om det är nödvändigt eller användbart kan du markera berättelsen som viktig.

Beskrivning

Ange en beskrivning. Använd detta för att förklara berättelsen i detalj. Du kan formatera din beskrivning och du kan:

• Ändra textstorlek och färg
  • Lägga till länkar
  • Infoga bilder
  • Bädda in videor (från en .mp4-fil eller från en YouTube/Vimeo-länk)

Bilagor

Lägg till bilagor för att stödja din berättelse. Du kan lägga till de flesta typer av filer här, men om du lägger till bilder eller flersidiga PDF-filer kan mottagarna se dessa filer inom berättelsen utan att behöva ladda ner dem.

Kategori

Du kan lägga till en kategori i din berättelse.

Start- och slutdatum

Du kan ange ett start- och slutdatum för berättelsen.

Fäst denna berättelse

Huvudkontorets team och fälthandledare kan marknadsföra innehåll för att säkerställa att viktig information konsumeras av all relevant personal och alltid är tillgänglig på en framträdande plats i applikationen. Innehåll kan fästas på användarens startsida under en viss tidsperiod. Fäst innehåll kommer att förbli på en butiks/användares startsida även när det har lästs av den butiken/användaren.

Community Chat

Om du vill att målgruppen ska kunna diskutera berättelsen som du delar, se till att du aktiverar Community Chat.

Målgrupp

Välj vem berättelsen ska delas med. Nedan finns de listade metoderna för mottagarval som du kan välja mellan:

• Specifika grupper: Genom att använda denna metod kan du söka igenom din organisation efter specifika grupper och bara lägga till dessa grupper i din publik.
  • Efter grupptyp: Genom att använda denna metod kan du välja alla grupper av önskad typ som finns inom och under den valda nivån i organisationen som mottagare. Till exempel kan du välja alla butiksgrupper inom en specifik region.
  • Efter butik: Denna läge fungerar som "Välj efter grupp typ", men med ett förenklat steg: den väljer automatiskt uppgiftsgruppstypen och tar dig direkt till hierarkin för gruppval.
  • Efter rolltyp: Genom att använda denna metod kan du välja en rolltyp och sedan välja en grupp inom din organisation. Detta kommer att välja alla roller av önskad typ som finns inom och under den valda nivån i organisationen. Till exempel kan du välja alla chefer inom en specifik region.
  • Lägg till från sparade målgrupper: Detta läge gör att du kan lägga till mottagare från befintliga sparade målgruppslistor. Det lägger också till mottagarna utan att lägga till associerade inställningar, vilket innebär att dina nuvarande inställningar för din målgrupp behålls.

Du kommer att kunna se på en gång vilka butiker eller grupper som kommer att kunna få tillgång till denna berättelse.

Målgruppen kan redigeras efter att den har publicerats om det behövs.

Tips! Du behöver inte välja en målgrupp nu. Om du lämnar detta tomt kommer du att hitta denna berättelse i dina utkast när du är redo att slutföra och skicka.

Utskickningsdatum/tid

När alla nödvändiga attribut för berättelsen är inställda, klicka på Skicka nu för att skicka berättelsen till den valda målgruppen.

Tips! Du kan spara som utkast när som helst och komma tillbaka till berättelsen senare.
Tips! Om du tror att du kanske behöver skicka liknande berättelser i framtiden kan du spara ditt arbete som en mall.