AIO - Frontline Portal behörigheter och roller

Uppdaterad av Victor Jespersen

Detta dokument är avsett som en snabbstartsguide för att förstå hur roller och behörigheter hanteras både i WFM och Frontline Portal.

Roller i Frontline Portal

Frontline Portal stöder för närvarande flera roller, var och en med specifika behörigheter. Rollerna är för närvarande inte konfigurerbara i Frontline Portal, men användare kan tilldelas mer än en roll.

Den kompletta listan över roller följer:

• Admin: Användare med denna roll kan konfigurera applikationen(skapa kategorier, konfigurera SSO, grupper, användare, etc.). Endast Quinyx superanvändare kommer att tilldelas denna roll när du börjar använda både WFM och Frontline Portal.
  • Innehållsansvarig: Användare med denna roll är de enda som får skapa och konfigurera Widgets. Det är vanligtvis tilldelat ett fåtal HQ-användare eftersom widgets är globala objekt, synliga för varje användare i hyresgästen.
  • Vaktmästare: En vaktmästare är en användare som kan skapa och distribuera innehåll.
  • Personalansvarig: Användare med denna roll kan skapa eller uppdatera användare på sin nivå och nedan. Om du använder både WFM och Frontline Portal kommer detta att hanteras i WFM:s chefportal. Så användare med denna roll kommer att ha åtkomst till WFM:s chefportal där du kan skapa/uppdatera användare.
  • Inlämnare: En Inlämnare är en användare som kan skapa innehåll men inte distribuera det. Det är vanligt att en kund har användare som kan skapa uppgifter och annan kommunikation (Inlämnare), vilket kräver godkännande av andra användare (Vaktmästare) för distribution.
  • Tittare: En tittare är en användare som endast kan se innehåll som har distribuerats till dem.
I Frontline Portal finns det för närvarande inga roller som begränsar läs/skriv/distribuera utöver tittare/inlämnare/gatekeeper. Till exempel är det inte möjligt att ha en användare som kan skapa nya uppgifter men inte berättelser.

Frontline Portal aktiverbara funktioner

I Frontline Portal kan flera funktioner aktiveras eller inaktiveras på en per-kundbasis. Detta är något liknande Quinyx moduler. Modulerna kommer nu att aktiveras eller inaktiveras baserat på behörigheterna varje roll har inom WFM, vilket gör att modulerna aktiveras eller inaktiveras på en per-rollbasis istället för en per-kundbasis. Detta ger användarna mer kontroll över vem som kan använda vilka funktioner inom Frontline Portal.

Listan över Frontline Portal moduler som kan växlas följer:

• Event
  • Formulär
  • Rapporter
  • Berättelser
Filerna och uppgifterna ska vara växlingsbara, men de finns för närvarande inte i Frontline Portal. Den relativa behörigheten tar bort fil eller uppgiftsalternativet, men endast i mobilappen.

Hur behörigheter fungerar i WFM

Quinyx WFM har för närvarande ett dubbel behörighetssystem. Varje användare kan antingen vara medlem i en personalkategori, i vilket fall de endast tilldelas den speciella systemrollen Anställd eller Chef. Användarna kommer att tilldelas en eller flera roller, konfigurerade under Rollhantering, utöver personalkategori en.

Varje anställd i systemet måste ha en enda personalkategori tilldelad, och varje personalkategori har sina egna behörigheter som kan konfigureras under Mobil och personalportalbehörigheter. Dessa behörigheter är de enda som en personal kan ha och ersätts av chefen om en anställd har båda.

Personal kategorier

Quinyx personal kategorier är kartlagda i Frontline Portal till Rolltyper, även kända som Jobbeskrivningar. Quinyx personal kategorier används som etikett för användare som används av Frontline Portal distributionen för att rikta in sig på specifika kategorier av användare (t.ex. skicka en uppgift till alla Butikschefer).

Gruppassociationer

I Quinyx WFM måste en användare ha en hemmaenhet där de kommer att ha rollen anställd som standard. Dessutom kan en användare ges flera roller som var och en gäller för en grupp i organisationshierarkin (t.ex. kan en anställd ha en roll i Distrikt 1 och en annan i Enhet 1 och Enhet 2). Var och en av dessa grupper kan associeras med en enda Samarbetsgrupp, vilket kommer att vara gruppen som användaren tillhör i Frontline Portal.

I Frontline Portal kan användare endast tillhöra en grupp i hierarkin, vilket innebär att vi måste standardisera till en enda samarbetsgrupp. För att göra det kommer Frontline Portal att betrakta den anställdes hemmaenhet som deras standard organisationsgrupp och använda den associerade Samarbetsgruppen som deras grupp i Frontline Portal.

Det enda undantaget från denna regel är när en anställd är direkt associerad med en Samarbetsgrupp, i vilket fall den gruppen beaktas oavsett vad deras hemmaenhet är associerad med.

Behörighetsmatris

• Ingen behörighet
  • Läsbehörighet
  • Skrivbehörighet

Flera ikoner i samma cell innebär att antingen behörighet kan ställas in för att aktivera rollen/funktionen i den motsvarande kolumnen. Alla behörigheter som anges i en kolumn krävs för att aktivera rollen/funktionen.

Ett "-" indikerar att behörigheten är irrelevant för den kolumnen och att vilket värde som helst fungerar.

WFM-rollbehörigheter till Frontline Portal Role Matrix

Admin

Innehållschef

Gatekeeper

Personalchef

Inlämnare

Tittare

Alla

Alla

-

-

-

-

-

Personer

-

-

-

-

-

Uppgiftshantering

-

Distribution

-

-

-

Widgets

-

-

-

-

-

Du kan klicka här för att läsa mer om WFM rollhanteringsfunktionen.
Du kan klicka här för att läsa mer om åtkomsträttigheterna i WFM.