Raster i QClock

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Raster i QClock

QClock stöder in- och utstämpling för vanliga raster och måltidsraster. I den här artikeln kan du läsa allt om funktionaliteten för vanliga raster.

Konfiguration

För att en anställd ska kunna klocka in/ut på raster måste ett kriterium uppfyllas:

1. Anställdens avtal måste vara inställt på Stämpla in/ut och raster.

Om ovanstående kriterier är uppfyllda kommer de att ha rastknappar aktiverade i QClock

Observera att om den anställde har ett schemalagt skift måste det finnas en rast inplanerad på det skiftet för att den anställde ska kunna börja/sluta en rast.

Starta rast

När en anställd vill börja en rast loggar de helt enkelt in i QClock. Om de är inklockade på ett skift och har en rast inplanerad kommer de att se att knappen Starta rast är aktiverad.

Tryck på knappen Starta rast så kommer rasten att startas.

Avsluta rast

När en anställd vill avsluta en rast loggar de helt enkelt in i QClock. Om de för närvarande är inklockade på en rast kommer de att se att knappen Avsluta rast är aktiverad.

Tryck på knappen Avsluta rast knappen så kommer rasten kommer att avslutas.