Frontline Portal - Tilldelade - välj uppgiftsmottagare

Uppdaterad av Daniel Sjögren

När du skapar en uppgift måste du välja en målgrupp - dessa kommer att vara mottagarna av uppgiften.

Du kan välja att skicka uppgiften till enskilda personer, en samling butiker eller grupper (t.ex. lands-/region-/distriktsteam). Om du inte lägger till några mottagare kommer uppgiften att sparas som utkast.

• Butiker: Tilldela till butiker. Alla användare i butiken kommer att kunna ta upp och slutföra uppgiften.
  • Grupper: Tilldela till andra icke-butiksgrupper (t.ex. distrikt eller länder). Användare i dessa grupper kan välja att slutföra uppgiften direkt eller vidarebefordra uppgiften till butiker som de ansvarar för.
    Exempel: HQ skickar en uppgift 'Herrkläder rabatter' till distriktsgrupperna.
    Distriktschefen i distrikt A öppnar uppgiften och väljer att vidarebefordra uppgiften till herrklädesbutikerna i deras distrikt.
    Distriktschefen i distrikt B slutför uppgiften direkt eftersom de vet att denna uppgift redan har slutförts för deras butiker under butiksbesök förra veckan.
  • Personer: Tilldela direkt till enskilda användare. Observera att alla användare i mottagarens grupp också kommer att kunna se uppgiften.
    HQ skickar en uppgift till butikschefarna i butiker i distrikt A eftersom denna specifika uppgift bör slutföras av butikschefen istället för någon annan användare i butiken. Andra användare i dessa butiker kommer också att kunna se denna uppgift för att möjliggöra situationer där butikschefen inte är tillgänglig.
  • Importera från fil: Du kan importera från filer:
    • Importera distributionsanvisningar:
      • Användare kan importera en fil för att generera en distributionslista över butiker eller personer.
      • Godkända filformat: csv, xlsx.
      • Importerade filer måste ha kolumnrubriker.
      • Kolumnrubriker kan ha något av följande namn (ytterligare alternativ kan läggas till på begäran):
        • Butiksnamn, enhetsnamn, gruppnamn, butik, grupp, e-post, anställd, anställda, nummer, butiknummer, gruppnummer, butik #, grupp #
      • Importerad fil måste ha kolumner som innehåller åtminstone en av följande (kan innehålla båda)
        • Användare: E-postadresser eller användarnamn.
        • Butiker: Butiksnamn eller nummer.
      • Användare/butiker/grupper måste redan finnas i Frontline Portal för att hitta en lyckad matchning vid import
      • Användare kommer att ges möjlighet att välja vilken grupp(kolumner) de vill importera, t.ex. butik, distrikt, region eller butik.
      • Det finns ingen begränsning för antalet rader i en fil.
      Användaren behöver förstå funktionen för Importera från fil och varför de skulle använda den här funktionen istället för Butiker, Grupper eller Personer.

Sök efter butiker/personer

Använd den organisatoriska hierarkin

Använd pilarna och brödsmulorna för att navigera i den organisatoriska hierarkin.

Använd checkrutorna för att välja enskilda butiker/grupper/personer.

Klicka på Spara för att slutföra ditt val. Du kan återgå till avsnittet Tilldelade.

Sparade listor

Användare kan organisera butiker (eller grupper eller personer) på flera olika sätt. Vi förstår att användare ibland behöver skapa ett urval av tilldelade, vilket kan vara ganska specifikt eller stort och inte enkelt väljas från den befintliga land/region/områdeshierarkin. Så, det tar lång tid att välja dessa tilldelade, men ofta behöver användare återanvända den selektionen (eller att återanvända den och modifiera den).

Till exempel kan det vara användbart att snabbt välja 'Alla Outletbutiker' eller 'Flagskeppsbutiker'. Sparade listor är ett snabbare sätt att välja dessa grupper av butiker direkt varje gång, istället för att välja manuellt.

Ta reda på mer om hur man använder Sparade listor här.