Schemautskrift (Open BETA)

Uppdaterad av Daniel Sjögren

I Quinyx Manager-portal har du möjlighet att skriva ut dina scheman. Syftet med att skriva ut schemat kan vara många, men målet är främst att möjliggöra kommunikation av schemat till anställda i pappersformat, vanligtvis men inte uteslutande eftersom anställda av olika skäl ibland inte kan eller vill använda sina personliga digitala enheter för att komma åt sitt schema.

Hur man gör

För att skriva ut schemat:

1. Navigera till Schema och klicka på ellipsen (tre prickar) i det övre högra hörnet av vyn.
  2. Klicka på Skriv ut schema [BETA]. Om du föredrar det kan du också klicka på tangentbordets CTRL + P-knappar om du använder en PC, och COMMAND + P om du använder en Mac.

Genom att utföra ovanstående tangentbordskortkommando kommer din webbläsares utskriftsdialog att visas, där du kan använda de olika alternativ som dialogen erbjuder, inklusive om du vill skriva ut i pappersformat av förhandsgranskningen eller snarare spara den som PDF:

Oavsett om du sparar den som en PDF eller skriver ut den på papper så kommer utskriften att skilja sig något från den grafiska användargränssnittet för att säkerställa att informationen är läsbar. En anledning till detta är till exempel att viss information endast är tillgänglig vid hovring i Quinyx. En annan anledning är att utskriften är - som nämnts ovan - avsedd för anställda att se sitt arbetsschema, medan användarna av managerportalen är chefer snarare än anställda enligt definitionen.

Utskriften återspeglar dina Schemaval, såsom de som gjorts i Visningsalternativ och filter, som ett sätt att låta dig inkludera endast den information som är mest relevant för dig och ditt team i utskriften.

Nedanstående listar grafiska element som skiljer sig i utskriften jämfört med när du visar schemat i Quinyx:

• Visningsläge: Om du visar en kalendermånad i Quinyx när du skriver ut, kommer utskriften att vara en kalendervecka per ark. I fall där informationen i schemat inte passar - vertikalt - på ett ark, kommer utskriften att skriva ut alla ark för den första kalenderveckan i den månaden innan den gör samma för de återstående kalenderveckorna i den kalendermånaden.
Observera att du kan kontrollera vilken information som visas i utskriften - och därigenom eventuellt "spara" vertikal höjd genom att använda schemafiltrerna. Om du skriver ut en anpassad vy, gäller samma logik. På grund av tekniska begränsningar, om du skriver ut den dagliga vyn, kommer den att skriva ut för att återspegla hur en anpassad vy visas när en enda kalenderdatum har valts.
Genom att kollapsa raden med otilldelade skift i schemat före utskrift kan du spara vertikal höjd (och rädda träd)!
  • Raster: Dessa indikeras med en kaffekopp på skiftet, följt av rastens start- och sluttider för skifttyper där "Visa rast i mobilappen" är aktiverat. För skifttyper där inställningen är inaktiverad visas istället rastens längd istället för rastenss start- och sluttider.
  • Kommentarer för skift: Hela kommentaren visas i utskriften, även om den innebär en radbrytning.
  • Tillgänglighetskommentarer: Hela kommentaren visas i utskriften, även om den innebär en eller flera radbrytningar.
  • Namn på skifttyp: I panelen Lägg till/redigera skifttyp i Kontoinställningar > Skifttyper samt i Gruppinställningar > Skifttyper finns det ett fält som heter "Förkortning" som har stöd för högst 10 tecken. När namnet på skifttypen är för långt för att få plats i utskriften och skifttypen i fråga har en förkortning, används förkortningen i stället.
    I de fall där skifttypens namn är för långt för att rymmas på en och samma rad visas dessa med radbrytning.
  • Frånvaro: Schemautskriften innehåller inte information om namnet på frånvaroorsaken. Alla frånvarotillfällen visas som "Frånvaro".
  • Statistik: Dessa återspeglas för närvarande inte i utskriften för att vara konsekvent med vilken information som finns tillgänglig för anställda som använder Quinyx' mobilapp.
  • Anställdas nyckeltal: Schemautskriften reflekterar inte anställdas nyckeltal.
  • Otillgänglighet: På grund av tekniska begränsningar återspeglas för närvarande inte information om otillgänglighet i utskriften. Detta är något vi siktar på att möjliggöra - beroende på konfigurationen av schemafiltret - på medellång sikt.
  • Olika interaktiva element: Saker som kuvertknappen för Qmail, ingångspunkt till visningsalternativ, ingångspunkt till filter, ingångspunkt till statistik, den "vinkande handen" som indikerar skiftbokningar och så vidare - återspeglas inte i utskriften i ett försök att endast inkludera information som är värdefull för de anställda.
Denna funktion är för närvarande i öppet BETA-läge, vilket innebär att du är mycket välkommen att Ge oss feedback. angående problem eller brister du upplever när du använder denna funktion.
Observera att läsbarheten och kvaliteten på utskriften kan variera beroende på din skrivare.