Schemautskrift (Öppen BETA)

Uppdaterad av Leigh Hutchens

I Quinyx Chefportal kan du skriva ut scheman. Denna funktion ger främst anställda en papperskopia av deras scheman, särskilt om de inte kan eller föredrar att inte använda sina personliga digitala enheter för att se dem.

För att skriva ut schemat:

1. Navigera till Schema och klicka på ellipsen (tre prickar) i det övre högra hörnet av vyn.
  2. Klicka på Skriv ut schema [BETA]. Om du föredrar det kan du också klicka på tangentbordets CTRL + P-knappar om du använder en PC, eller COMMAND + P om du använder en Mac.

Genom att utföra ovanstående tangentbordsgenväg kommer din webbläsares utskriftsdialog att visas, där du kan använda de olika alternativ som dialogen erbjuder, inklusive om du vill skriva ut i pappersformat av förhandsgranskningen eller istället spara den som PDF.

Utskriften kommer att skilja sig något från den grafiska användargränssnittet för att säkerställa att informationen är läsbar, oavsett om du sparar den som en PDF eller skriver ut den på papper. Detta beror på att viss information endast är tillgänglig vid hovring i Quinyx. Som nämnt ovan möjliggör utskriften för anställda att se sitt arbetsschema. Å andra sidan är användarna av Chefsportalen chefer snarare än anställda enligt definitionen.

Utskriften återspeglar dina Schemaval, såsom de som gjorts i Visningsalternativ och filter, som ett sätt att låta dig inkludera endast den information som är mest relevant för dig och ditt team i utskriften.

Nedanstående listar grafiska element som skiljer sig i utskriften jämfört med när du visar schemat i Quinyx:

• Visningsläge: Om du visar en kalendermånad i Quinyx när du skriver ut, kommer utskriften att vara en kalendervecka per ark. I fall där informationen i schemat inte passar vertikalt på ett ark, kommer utskriften att skriva ut alla ark för den första kalenderveckan i den månaden innan den gör samma sak för de återstående kalenderveckorna i den kalendermånaden.
Du kan kontrollera vilken information som visas i utskriften och därigenom eventuellt "spara" vertikal höjd genom att använda schemafiltrerna. Om du skriver ut en anpassad vy, gäller samma logik. På grund av tekniska begränsningar, om du skriver ut den dagliga vyn, kommer den att skriva ut för att återspegla hur en anpassad vy visas när ett enda kalenderdatum har valts.
Genom att kollapsa raden för obemannade skift i schemat innan utskrift kan du spara vertikal höjd (och rädda träd)!
  • Raster: Dessa indikeras med en kaffekopp på skiftet, följt av rastens start- och sluttider för skifttyper där "Visa raster i mobilappen" är aktiverat. För skifttyper där inställningen är inaktiverad visas istället rastens längd istället för rastens start- och sluttider.
  • Skiftkommentarer: Hela kommentaren visas i utskriften, även om den innebär en radbrytning. Notera att långa ord
  • Tillgänglighetskommentarer: Hela kommentaren visas i utskriften, även om den innebär en eller flera radbrytningar.
  • Skifttypsnamn: I panelen Lägg till/Redigera skifttyp i Kontoinställningar > Skifttyper och i Gruppinställningar > Skifttyper finns ett fält som kallas "Förkortning" som stödjer upp till 10 tecken. När skifttypsnamnet är för långt för att rymmas i utskriften och den aktuella skifttypen har en förkortning, kommer förkortningen att användas istället.

I fall där skifttypsnamnet är för långt för att rymmas på samma rad och ingen förkortning finns, kommer dessa att visas med radbrytningar.

• Frånvaro: Schemautskriften inkluderar inte information om frånvaroorsaksnamnet. Alla frånvarotillfällen visas som "Frånvaro".
  • Statistik: Dessa återspeglas för närvarande inte i utskriften för att vara konsekvent med den information som är tillgänglig för anställda som använder Quinyx mobilapp.
  • Anställdas nyckeltal: Vissa chefer har uttryckt oro över att nyckeltal flr anställda innehåller information som anställda föredrar att hålla privat från sina kollegor, så schemautskriften återspeglar inte detta.
  • Otillgänglighet: På grund av tekniska begränsningar återspeglar utskriften för närvarande inte information om otillgänglighet. Detta är något vi strävar efter att möjliggöra - beroende på schemafilterkonfiguration - på medellång sikt.
  • Olika interaktiva element: Saker som kuvertknappen för Qmail, ingångspunkten till Visningsalternativ, ingångspunkten till filter, ingångspunkten till statistik, "vinkande handen" som indikerar skiftbokningar, och så vidare, återspeglas inte i utskriften i ett försök att endast inkludera information som är värdefull för anställda.
Denna funktion är för närvarande i öppet BETA-läge, vilket innebär att du är välkommen att ge oss feedback angående problem eller brister du upplever när du använder denna funktion.
Observera att läsbarheten och kvaliteten på utskriften kan variera beroende på din skrivare.