QClock FAQ

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Q: Vad är QClock?

A: QClock är Quinyx's moderna, toppmoderna tidsregistreringsprodukt som är utformad för att möta alla ditt organisations behov av att klocka in och ut anställda. Det börjar med funktioner som att klocka in/ut och spåra pauser, med planer på att snart lägga till mer funktionalitet, inklusive klocka in/ut för uppgifter, frånvaro och övertid.

Q: Hur kommer jag igång med QClock?

A: För att börja använda QClock måste din organisation aktivera modulen. Om din organisation redan använder Webpunch för tidsregistrering kan du också aktivera QClock och prova det. Kontakta vårt supportteam, så hjälper de till med aktiveringen.

När QClock är aktiverat kommer menyn QClock att visas under Kontoinställningar.

Q: Har QClock en timeout-funktion?

A: Nej, QClock har inte en timeout-funktion. Enheten förblir inloggad tills referenser manuellt raderas via chefens portal eller webbläsarcachen rensas på enheten.

Q: Hur identifierar sig anställda på QClock?

A: När en enhet är auktoriserad att använda QClock är den första skärmen som anställda ser identifikationen av anställda skärm. Anställda kan identifiera sig genom:

• Ange sitt anställningsnummer via numpaden.
  • Dra sitt RFID-kort eller tagg.
  • Skriv in sitt anställningsnummer direkt i inmatningsfältet.

Efter att ha angett sina uppgifter måste de välja OK för att bekräfta.

Fråga: Vilken information visas på Anställd Identifieringsskärmen?

Svar: Anställd Identifieringsskärmen visar följande:

• En numpad för anställningsnummerinmatning
  • Aktuellt datum och tid
  • Enhetens namn
  • En språkväljare
Fråga: Kan jag ändra språket i QClock?

Svar: Ja! För att ändra språket, tryck på språkväljaren i det nedre vänstra hörnet, välj ditt önskade språk och välj Spara. För närvarande stöder QClock engelska och spanska, med fler språk som kommer snart.

Fråga: Vad händer efter att jag har identifierat mig?

Efter lyckad identifiering kommer du att tas till Översiktsskärmen, där du kan se dina schemalagda och arbetade timmar för dagen. Det är också här du kan klocka in eller ut.

Fråga: Vad kan jag se i mina schemalagda skift?

Svar: På Översiktsskärmen ser du alla dina schemalagda skift för dagen, inklusive:

• Start- och sluttider
  • Skiftnamn
  • Rasttid
  • Detaljerad skiftinformation (tillgänglig genom att välja "i"-ikonen)
Fråga: Vilka detaljer finns tillgängliga under skiftinformation?

Svar: När du öppnar den detaljerade informationen för ett skift, kommer du att se följande:

• Enhet
  • Avdelning
  • Kostnadsställe
  • Projekt
  • Avtal

För att stänga panelen, välj X i det övre hörnet.

Fråga: Var kan jag se min arbets historik?

Svar: Under avsnittet historik kan du se den arbetade tiden du har registrerat för dagen. Detta hjälper dig att följa vad du har klockat in/ut för under dina skift.

Fråga: Hur loggar jag ut från QClock?

Svar: För att logga ut, välj Logga ut -knappen i det nedre vänstra hörnet på översiktssidan. Efter att ha bekräftat kommer du att återvända till skärmen för anställd identifiering. Kom ihåg, QClock har ingen tidsbegränsning så enheten förblir inloggad om du inte loggar ut eller rensar inloggningsuppgifterna via chefens portal.

Läs mer om QKlocka.