Frontline Portal - Admin-sida för sparade målgrupper

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Du kan filtrera och söka på adminsidan för sparade målgrupper. Sparade listor filtreras efter följande kriterier:

• Grupptyp: Vilken som helst grupp typ som finns tillgänglig för denna klient. Klienter kan ha olika grupp typer, till exempel "Distrikt" eller "Butik", men det kan också vara "Lager" eller "Huvudkontor". Om den valda grupp typen används i målgruppen, visas den sparade målgruppen.
  • Rolltyp: Vilken som helst roll typ som finns tillgänglig för denna klient. Även om "roll typ" används här, är detta faktiskt "Jobb beskrivning" i nuvarande terminologi. Om den valda roll typen används i målgruppen, visas den sparade målgruppen.
Beständighet enligt befintlig logik: Om du lämnar Adminsidan för målgrupper och kommer tillbaka, återställs du till standardinställningen (inga filter och sorterat efter nyaste skapade datum).

Filter

Grupp och rolltyp
Skapad av mig

Du kan filtrera till de listor du har skapat genom att lägga till en kryssruta liknande den som används för filer för dina egna uppladdningar. Detta är en kryssruta som, när den är markerad, filtrerar listan över sparade målgrupper så att endast de som den aktuella användaren själv har skapat visas.

Detta gäller för den sparade målgruppslistan i Adminsidan för målgrupper (den utökade sparade målgruppslistan), men gäller också för den sparade målgruppslistan som används i Audience Splash (när en användare väljer att se alla sparade målgrupper) och i metodsäljaren/Lägg till-flödet (när en användare väljer att lägga till från sparade målgrupper).
  1. I filtervyn markerar du checkrutan Skapad av mig och klickar på Tillämpa för att se dina egna sparade målgruppslistor.
  2. Du kommer nu bara att se sparade målgruppslistor som du har skapat.

Sök

Du kan söka efter olika typer av information.

Sök efter grupp/rolltyp

När du lägger till grupp/rolltyper i din målgrupp efter metodväljaren kan du söka i listan när du väljer vilka grupp- eller rolltyper du vill ha. Detta sparar tid när du har långa listor och vet exakt vad du letar efter.

Sökfältet fungerar som vilket annat sökfält som helst, men det gäller dessa listor.

Grupptyp

1. I målgruppsväljaren klickar du på plusikonen för att lägga till mottagare i din målgrupp och fortsätter till visningen för valmetod.
  2. I metoden väljer du Efter grupptyp för att lägga till mottagare efter grupptyp.
  3. Genom att använda sökfältet i grupptypsväljaren kan du söka efter specifika nyckelord för att begränsa listan över tillgängliga grupptyper som dina mottagare.
  4. Om din sökning inte ger några resultat kommer listan att vara tom.

Rolltyp

1. I Målgruppsväljaren, klicka på plusikonen för att lägga till mottagare till din målgrupp och fortsätt till visningen för valmetod.
  2. I metoden väljer du Efter rolltyp för att lägga till mottagare efter rolltyp.
  3. Genom att använda sökfältet i roll typ väljaren kan du söka efter specifika nyckelord för att begränsa listan över tillgängliga roll typer som dina mottagare.
  4. Om din sökning inte ger några resultat kommer listan att vara tom.