Frontline Portal Distribution frågor och svar

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Q: Är distributionen densamma för alla moduler (berättelser, uppgifter, formulär etc.)?

A: Ja! Med några nödvändiga undantag:

• Målgrupper på uppgifter kan inte ställas in som dynamiska.
  • Målgrupper som inkluderar enskilda personer kan inte ställas in som dynamiska.
Q: Varför kan jag inte ställa in en dynamisk målgrupp för en uppgift?

A: Vår forskning visade att de flesta användare inte ville kunna ha nya butiker/användare ta emot uppgifter som skickades innan de lades till. För att hålla användarupplevelsen enkel har vi begränsat den här möjligheten.

Q: Har de nya distributionsverktygen rullats ut?

A: Live NU: - importera distributioner från .xls

• 12 juli - Uppdaterad användargränssnitt; Hantera sparade målgrupper utanför en resurs. Läs mer här.
  • I kommande versioner: Gemensamt distributionsflöde för alla resurser, förbättrad metod för privat distribution, distribution efter roll, dynamisk distribution.
Q: Kommer jag att kunna göra en målgrupp (skapad före utgivningen) dynamisk?

A: För att göra detta bör du ta bort målgruppen och lägga till den igen med hjälp av de nya funktionerna.

Q: Om jag väljer målgrupp efter rolltyp (t.ex. alla butikschefer i distrikt 1) och växlar privat till AV, vem kommer att ha åtkomst förutom mottagarna?

A: Alla användare (oavsett roll) i grupper över mottagarna kommer att se resursen (inklusive uppgifter). Andra roller i mottagarens grupp kommer INTE att se resursen.

Q: Blir varje publik som du bygger en sparad publik?

A: Nej, det blir den inte. Om du bygger en ny publik när du skapar en resurs har du möjlighet att spara den som en sparad publik eller använda den bara för att distribuera den resursen.

Q: Hur är sparade publikordnade som standard?

A: Nyast först.

Q: Hur är rolltyper ordnade?

A: Rolltyper är ordnade alfabetiskt (A-Ö).

Q: Vem kan komma åt en sparad publik?

A: Användare med fullständiga rättigheter och användare med behörighet att skicka in (men inte användare med endast visningsrättigheter) kan komma åt sparad publik. Användare kommer att se sparad publik som skapats av dem själva och andra användare i deras grupp. En sparad publik kan bara redigeras av den användare som skapade den.

Q: Varför finns det nu fler steg att följa för att skapa en publik?

A: I vissa fall är flödena kortare (t.ex. skicka till alla butiker), men i vissa fall finns det några fler steg att följa för att säkerställa att du inkluderar den önskade publiken. Med införandet av några av de nya funktionerna (sparade publik och dynamiska uppdateringar) förväntar vi oss dock att du kommer att bygga nya publik från grunden mycket mindre ofta.

Q: Varför måste jag ange att en resurs är privat när jag först skapar den?

A: Du kanske inte vill att dina kollegor (användare i din grupp) ska se resursen som du arbetar med. Genom att ställa in resursen som privat ser du till att dina kollegor inte kan se den medan den fortfarande är i utkast.

Q: Vilken typ av filer kan jag importera för att bygga min målgrupp?

A: Filerna måste vara i .xls-format.

Q: Hur fördelas uppgifterna?

A: Uppgiftsfördelningen fungerar på följande sätt:

• En uppgift som skickas till alla butikschefer kommer att vara synlig för alla butiks-användare.
  • En uppgift som skickas till alla butikschefer får endast slutföras/vidarebefordras av butikschefen.
  • För att uppgiften inte ska vara synlig för alla butiks-användare bör uppgiften skickas som en privat uppgift.

Att distribuera till en specifik rolltyp ändrar inte de befintliga tillsynsreglerna. Om butiks-användarna befinner sig i samma grupp i hierarkin som butikschefarna kommer de att kunna se uppgiften. Om uppgiftens författare vill att bara butikschefarna ska ha synlighet måste uppgiften ställas in som privat. Distribution väljer målgruppen, sekretesskontrollerar tillsynen.

Q: Är det möjligt att tilldela uppgifter till någon inom samma grupp?

A: Frontline Portal är inte utformat för att tillåta uppgiftstilldelningar inom samma grupp. Detta har en anledning. Medan Stories-funktionaliteten är specifikt utformad för att dela information som andra kan se, innebär uppgifter å andra sidan efterlevnad och att associera dem med specifika användare i samma grupp kan skapa förvirring i systemet.

Läs mer om distribution här.