KPI för anställda i schemat

Uppdaterad 20/11/20 av Leigh Hutchens

För att enkelt se anställdas KPI: er klickar du på de tre prickarna bredvid anställdes avatar och namn följt av "Anställds nyckeltal".

När denna panel laddas visas en laddningsindikator. Du kan flytta panelen på samma sätt som du kan med panelen "Lägg till skift" och "Redigera skift". Överst på panelen ser du namnet på den anställde i fråga. Om du till exempel skulle ta bort / flytta skift för den anställd vars KPI: er du tittar på kan du använda uppdateringsknappen längst upp till höger på panelen.

Precis som i de tidigare anställda KPI: erna kan du se schemalagda, arbetade och förväntade timmar kontra nominella timmar. För varje variabel visar vi timräkning, skillnaden mellan de två (formel: schemalagda eller arbetade eller förväntade timmar minus nominella timmar) och procent (formel: schemalagda eller arbetade eller förväntade timmar dividerat med nominella timmar). Skillnaden visas i rött om det är negativt, precis som i listan över anställda i schemat till vänster.

Panelen innehåller ovanstående KPI-information för vald period, beräkningsperiod och avstämningsperiod (om denna är konfigurerad). Var och en av dessa perioder ingår i ett dragspel. Varje period innehåller sedan ett dragspel per avtal. Eftersom det alltid bara finns en vald period visar det specifika dragspelet alltid datum. Det kan dock finnas flera beräknings - och avstämningsperioder inom en vald period. Av denna anledning kommer varje avtal i beräknings- och avstämningsperioden innehålla ett daterat dragspel per beräknings- och avstämningsperiode (se ovan skärmdump). När du öppnar panelen, kommer alla dragspel utom de daterade dragspel i beräknings - och avstämningsperioder; för dessa dragspel kommer endast den första vara öppen som standard.

Quinyx erbjuder stöd för en anställd som har flera avtal, vilket är fördelaktigt antingen när samma anställd har olika befattningar med olika anställningsgrader och löner, eller som ett sätt att hantera arbete av extra skift. Om en anställd har flera avtal i Quinyx, som är giltiga minst en dag under den period som för närvarande visas i Schema, kommer KPI-panelen att visa KPI: erna för varje avtal i sitt eget dragspel för varje daterad period. Beroende på mängden avtal som din anställde har kan du förvänta dig att panelen kommer att laddas långsammare än för anställda med endast ett avtal.

Observera att ett avtal kan ställas in som föredraget för en viss enhet i Personer> Avtal> Avtalsdetaljer i Neo, vilket kräver att den anställde har konfigurerats som delbar på fliken Enheter i Classic's personalkort. Den här funktionen är användbar om den anställde är delad till flera enheter och du vill att olika avtal ska användas baserat på vilken enhet den anställde arbetar med. KPI-panelen visar namnet på den föredragna enheten (se “Drottninggatan” omnämnde i skärmdumpen ovan).

För varje daterad period kommer flera avtal att sorteras i följande ordning:

• Huvudavtalen visas alltid först.
  • För sekundära / icke-huvudavtal är sorteringen enligt avtalets startdatum från tidigast till senaste startdatum.
  • Om det finns flera sekundära / icke-huvudavtal med samma startdatum tillämpas alfanumerisk sortering.

Huvudavtalen är färgkodade på samma sätt som i Personer; huvudavtal visas mot en mörkblå ruta medan sekundära avtal förekommer mot en turkos.

Inga ändringar har gjorts i siffrorna som visas av anställdes avatar i vänstra marginalen i Schema.

Arbetade / utrullade timmar

Det här måttet kommer att vara särskilt användbart för de av er som syftar till att använda grundschemat som en övertidsmetod, men det är också användbart för alla som vill följa upp en anställds arbetade timmar när det gäller rullade grundschemat .

Uppgifterna som används i arbetade timmar är exakt samma som de i arbetade timmarna jämfört med nominella timmar. Uppgifterna som används under utrullade timmar är en ögonblicksbild av grundschemats timmar för den senaste utrullningen av ett basschema som rullas ut för den givna medarbetaren.

Några detaljer angående utrullade timmarna:

• Det här måttet tar hänsyn tillminskning av helgdagar, som kan konfigureras till var som helst mellan 0% och 100%. Detta innebär att om du rullar ut 10 schemalagda timmar på en helgdag som är konfigurerad till 70% minskning, kommer detta att räknas som 3 timmar mot slutpunkten för utrullade timmar. För att inte motverka syftet med att överväga den inställningen beaktar inte måttet inställningen för "Schemalägg helgdagar".
  • Denna beräkning tar hänsyn till inställningen "Räkna som schemalagda timmar" på skift / skifttyper, liksom inställningen för "Beräkna raster som arbetstid".
  • Om du har rullat ut ett flera grundschema under samma period för en viss anställd ingår timmarna från var och ett av dessa grundscheman.
  • Uppgifterna återspeglar den period du visar timmarna för (vald period / schemaperiod / avstämningsperiod), precis som med de andra mätvärdena.
  • Om den anställde har ett basschema men det inte har rullats ut, kommer utrullade timmar att vara 0.
Beräkningsperiod för anställda

Du kan bestämma vilken period som ska visas i medarbetarstatistiken för alla anställda i den vänstra marginalen i schemavyn.

De valbara perioderna är:

• Vald period : Det här är vilken period du för närvarande visar i Schema.
  • Schemaperiod : Detta konfigureras i Avtal> Avtalsmall.
  • Avtalsperiod : Detta konfigureras i Avtal> Avtalsmall.

Precis som före den här versionen är schemaperioden standard.

Quinyx kommer inte ihåg ditt val om du lämnar vyn och kommer tillbaka eller om du byter period.