Filtrering

Uppdaterad 18/2/20 av Malin Lindbom

Filtrering

Filtreringsfunktionen gör det möjligt för dig att specificera vad du vill se i schemat genom att vi tar bort allt i schemavyn förutom det du har filtrerat på.

Hur hittar jag till filtreringen:

1. Gå till schemavyn
  2. Klicka på “filtreringsikonen” i menyn. Notera att numret på filterikonen indikerar hur många filterval som är aktiva i vyn.

Vi erbjuder följande filtermöjligheter:

Filter

Förklaring

Schemakomponenter

Skift, stämplingar, frånvaroansökan,  frånvaro, intresseanmälan och uppgifter

Skifttyp

Aktiva skifttyper

Skiftstatus

Filtrera fram obemannade skift och bemannade skift

Avdelning

Filtrera på avdelning

Anställds status

Filtrera på personer som har (eller inte har) minst en schemakomponent i schemat. En schemakomponent är de saker som du kan se i schemavyn, dvs skift, stämplingar, frånvaroansökan, frånvaro, intresseanmälan, otillgänglighet och uppgifter.

Frånvarotyp

Filtrera på typ av frånvaro

Hemmaenhet

Innehåller hemmaenheterna tillhörandes anställda med roll i gruppen som är vald. Du kan välja en eller flera enheter i det här filteralternativet.

Personalkategori

Filtrera anställda per personalkategori

Anställd

Anställda på enheten/avdelningen, plus delade anställda

Färdigheter

Filtrera anställda på färdigheter

Attest

Filtrera stämplingar på attesterade stämplingar och oattesterade stämplingar

Stämpling

Filtrera stämplingar på stämplingar som har varningar, respektive stämplingar utan varningar

Notera att filtreringen endast filtrerar bort där det går, exempelvis om du har valt att filtrera på schemakomponenter “skift” och “frånvaro” samt frånvarotyp “semester” så kommer filtret endast att filtrera på frånvaron och inte skiften (eftersom ett skift inte kan ha en frånvarotyp).
Du kan alltid söka direkt bland filtreringsalternativen. Låt oss säga att du vill söka på en specifik skifttyp, då söker du på den skifttypen direkt i skifttyps-rullgardinen.

Första gången du går in i schemavyn så kommer du att se allt man kan se i schemavyn, dvs inga filter är förvalda i vyn.

Favoritfilter

Du kan spara dina vanligaste filter genom att välja Spara filter-knappen längst ner i filterpanelen. När filtret är sparat så finner du dem högst upp i filterpanelen.

Quinyx rekommenderar att du sätter upp favoritfilter för de moment som du gör oftast (och döper dem därefter). Exempelvis favoritfilter “Attest” kan innehålla schemakomponenter “skift” “frånvaro” och “stämplingar”. Beroende på hur ni jobbar inom er organisation kan även  samt oattesterade stämplingar och stämplingar med varningar vara intressant.

"Och" / "Eller"

Om du väljer mer än ett filterobjekt kan du välja om du vill ta hänsyn till båda objekten när du filtrerar eller bara ett av dem.

Exempel: Du filtrerar på skifttyp "Rengöring" och anställd "Anna Stevenson". Om du väljer "OCH" måste båda villkoren vara sanna för att du ska få något resultat. Om du väljer "eller" räcker det att ett av villkoren är sanna för att ge ett resultat.

Om du vill se obemannade skift och intresseanmälan i samma vy för att “matcha ihop”, välj schemakomponent “intresseanmälan” och skiftstatus “obemannade skift", och väljer “eller”.

Neo kommer ihåg dina filterval

De filterval du har gjort i schemavyn kommer vi ihåg. Det betyder att om du går till en annan del i applikationen eller loggar ut så kommer samma filtrera ligga kvar tills nästa gång du går in i schemavyn igen.