Lägg till stämpling

Uppdaterad 13/7/21 av Leigh Hutchens

Lägg till en stämpling

Du kan lägga till stämplingar i Neo genom att välja Lägg till> Stämpling i schemavyn.

Börja med att välja anställd och datum, därefter kan du ansluta stämplingen till ett skift.

Obligatoriska fält anges med en asterisk *.

Du kan också skapa en öppen stämpling, till exempel om en anställd har glömt att stämpla in och har ett pågående skift kan du lägga till stämplingen under det pågående skiftet så att den anställde kan stämpla ut när skiftet slutar.

Lägg till en stämpling till en uppgift

Du kan ansluta stämplingar till uppgifter.

Hur:

1. I schemavyn klickar du på Lägg till> Stämpling:
  1. I panelen Lägg till stansning klickar du på den anställde som du vill lägga till en stämpling för.
  2. Välj datum och tid.
  3. Välj den uppgift som du vill lägga till stämplingen under Skift. Uppgifter är indragna i rullgardinsmenyn Skift:
  1. Ställ in alla andra parametrar som du vill associera med stämplingen, som att kräva attest och / eller chefsattest, kostnadsställe, projekt etc.
  1. Klicka på Spara.
  2. Nu kommer stämplingen på uppgiften att synas i schemavyn:
Observera att du kan lägga till stämplingar till enskilda uppgifter i det skiftet:

Dela stämplig på uppgifter

Automatisk splitstans efter uppgifter när du stämplingar in / ut i mobil

Som användare med avtalsstansningsmetoden "Punching in and out but not at breaks" och "Split punch on Tasks" som är markerade i mobilslagsflödessidan i avtalet är det möjligt för anställda att slå in en gång på morgonen och en gång när de går hem men utstansningen utlöser en uppdelning av stansen enligt de uppgifter som definierats på skiftet.

Automatisk delning med avvikelserapportering

För alla anställda som har ett avtal med avvikelserapportering som är kopplat till ett skift, delar Quinyx automatiskt punch på uppgifter för dessa skift. Delningen kommer att göras runt midnatt. Denna funktion aktiveras kund av kund, så kontakta vår Quinyx Support om du vill att den ska aktiveras.

• 10: 00-11: 00 - Punch på moderskiftet
  • 11: 00-14: 00 - Punch på uppgift 1
  • 14: 00-17: 00 - Punch på uppgift 2
  • 17: 00-19: 00 - Punch på moderskiftet

Om automatisk delning med avvikelsesrapportering är aktiverad kontrollerar den 35 dagar tillbaka. Till exempel är idag 2021-01-31. Om skriptet körs utan argument kommer start- / slutperioden att vara:

• 2020-12-27 - 2021-01-30 inklusive (dagar tillbaka är 35 (standardvärde), dagens datum - 35 = 2021-01-27
  • -To-date kommer vara gårdagens datum (standardvärde) = 2021-01-30)

Manuell webbapplikation delad stämpling per uppgifter

Om du har följande inställningar:

• Tid> "Punching in and out no breaks"
  • Tid> "Tillåt stansning av uppgifter"
  • Mobilt punchflöde> "Dela punch på uppgifter"

Om en anställd är planerad att arbeta, men av någon anledning inte kan slå in och ur uppgifter under dagen, kan chefen göra detta i webbapplikationen:

• Klicka på stans saknas under skiftet:

Stans läggs till baserat på den schemalagda tiden på skiftet och uppgifterna. Till exempel:

• 10: 00-11: 00 - Punch på moderskiftet.
  • 11: 00-14: 00 - Punch på uppgift 1
  • 15: 00-17: 00 - Punch på uppgift 2
  • 17: 00-19: 00 - Punch på moderskiftet

Dela stämpling på uppgifter med Webpunch

Följande funktionalitet kan användas när en anställd är inställd på att slå in och ut ur skift med hjälp av Webpunch och har schemalagda uppgifter. Denna funktionalitet implementerades ursprungligen för att minska de ytterligare manuella stegen för att skapa individuella stämplingar för varje stans som tillhör en uppgift.

Ovan nämnda funktionalitet kan aktiveras med två inställningar:

• Avtalsmall> Tid> "Stämpla tider men inte raster"
  • Avtalsmall> Mobile punch flow> "Dela stämpling på uppgift"
Observera att när en stansning in och ut med Webpunch ska delas automatiskt över planerade uppgifter, ska kryssrutan "Tillåt stansning på uppgifter" i avtalsmallen INTE kryssas av.
Se en kort videohandledning om slag och intyg här!