Regler för berättigande

Uppdaterad 29/6/20 av Leigh Hutchens

Regler för berättigande är regler som definierar om en anställd är berättigad till ett objekt inom Quinyx WFM. För närvarande stöds behörigheten endast tillsammans med reglerna för helgdagar.

För närvarande kan behörighetsregler endast skapas / hanteras via API. GUI-support kommer att läggas till i Neo enligt systeminställningar (System settings area) i Neo roadmap och funktionslista

Definitioner av berättigande

Denna del kommer att förklara vad de olika delarna av reglerna för berättigande kallas, hur de fungerar och vilka alternativ som för närvarande finns.

Exempel: En anställd är endast berättigad till utfall av en helgdagsregel om den anställde har arbetat minst 45 dagar under de senaste 5 veckorna.

Inställningen av exemplet ovan görs sedan i tre steg, 1 för att skapa reglerna för berättigande, 2 skapa helgdagen inklusive regler för helgdag samt 3 koppla regeln för berättigande.

Ordningen för 1 & 2 är valfri. Det vill säga att det går bra att koppla en "ny" behörighetsregel till .en befintlig regel för helgdag .

I exemplet ovan kan vi dela upp det i följande delar

• anställds status: Har arbetat minst
  • villkors mängd: 45
  • anställds period: dagar
  • period belopp: 5
  • periods typ: veckor
  • Alternativ finns också för att välja om frånvaro som definierats som arbetstid inte ska räknas till ovanstående villkor
Anställds status

Alternativ för anställdas status är följande

• Har varit anställd minst ...
  • Har jobbat åtminstone ..
  • Har jobbat samma veckodag ..
Anställds period

Alternativ för anställdas villkor är följande

• Dagar
  • Veckor
  • Hela veckor
  • Hela månader
Periods typ

Alternativ för periodstillstånd är som följer

• Dagar
  • Veckor
  • Hela veckor
  • Hela månader
  • Samma veckodag